Burger Kings officiella twitterkonto hackat

Burger King Twitter

För en dryg timme sedan dök det upp en tweet från hamburgerföretaget Burger Kings officiella twitterkonto där det står att de blivit sålda till McDonalds, något som inte stämmer. Burger Kings twitterkonto med nära 100 000 followers har blivit hackat av hackergruppen Anonymous en okänd aktör. Efter en och en halv timme stängdes kontot ner av Twitter.

Innan dess har dock Burger Kings logotyp bytts ut till McDonalds och flertalet tweets skrivit. Bland annat länkade den person som hade tillgång till kontot till Anonymous twitterkonto, och Anonymous själva länkade tillbaka.

Anonymous tweet

 

Burger King hackad tweet

Många av tweetsen som skrevs verkade vara utan en specifik agenda, utan till för att förstöra. Det las till exempel upp bilder på oätliga hamburgare och personal som sas vara drogmissbrukare. Hacket har fått stor uppmärksamhet av användare på Twitter som högfrekvent retweetade de inlägg som skrevs.

Twitter

Burger King har ännu inte kommenterat händelsen, kanske för att det idag är helgdag i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] som fått sina sociala mediekonton kapade. Många stora företag har blivit utsatta. Exempelvis Burger Kings twitterkonto. Vilket skapade stor uppmärksamhet när konkurrenten McDonalds hel plötsligt syntes […]