Facebook om gruppen Alla tjejer är horor – "Det är försök till humor"

I dagarna har en kampanj pågått för att få Facebook att reagera mot gruppen ”Alla tjejer är horor”. Facebookgruppen är några månader gammal och handlar om att skämta om att tjejer är horor. Bakom kampanjen att anmäla är bland annat kontot ”Kvinnohat”, som snabbt blivit ett betydelsefull spelare i feministdebatten på nätet.
Facebook har dock inte agerat. I stället rapporterar flera om att de fått svar från Facebook om att gruppen inte bryter mot Facebooks regler.
Jan Fredriksson, Facebooks svenska PR-kontakt, bekräftar saken för Ajour.
– Facebook noga med att användare ska ha rätt att uttrycka även kontroversiella åsikter och uttryck, så länge det inte sker på bekostnad av annans rättigheter. Det gäller särskilt i de fall där de kontroversiella uttrycken syftar till satir eller humor, inklusive försök till humor.
Så Facebooks bedömning är att detta är försök till humor?
– Det är hur gruppen beskriver sig själv, säger Jan Fredriksson.
Gruppen ”Alla tjejer är horor” har efter kritiken nu blivit en sluten grupp. Det är oklart om det är Facebook eller gruppen själva som har lagt till titeln ”kontroversiell humor” i gruppbeskrivningen.
screenshot 2013-04-04 kl. 16.06.49
Uppdaterat: Enligt P4 Västerbotten är personen som startat gruppen nu polisanmäld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Carl says:

    Varför snor ni en grej och vinkel från Nyheter24 och väljer att inte credda? Egna citat ger er inte rätt.

    • Snor? Jag har inte sett nyheter24, däremot en drös på Twitter hela dagen. Hade jag sett att Nyheter24 skrivit hade jag nog avstått. Vi vill inte konkurrera, snarare komplettera när det inte skrivs på andra håll.