Här är fyllefiltret för din iPhone

IQ stod bakom 2010 års kanske mest uppmärksammade julkampanj – Fyllefilter – som lät användaren säkerställa nykterhet innan statusuppdatering genomfördes. Det här ledde till att många förhoppningsvis slapp de glöggosande raderna av känsloyttringar mitt bland bilder på kattungar iförda tomteluva och filmer med egenkomponerade nubbevisor. I år är man tillbaka men nu är det iPhoneanvändarna som ska få hjälp med att inte göra bort sig. Genom att klara utmaningar i appen Fyllefilter för iPhone ger programmet dig sin tillåtelse att uppdatera på Facebook och Twitter samtidigt som varje uppdatering märks med en kvalitetsstämpel där din nykterhet intygas. Men den smartaste funktionen är förmodligen att lägga SMS i karantän. Jag behöver inte räkna upp de oändliga antal situationer när SMS skickats som dagen efter återupplevs och ger ett litet bidrag till den då på uppmärksamhet pockande huvudvärken.
Kampanjen är framtagen av Deportivo. (Länk till pressrelease)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. Patrik says:

    Kampanjen är det i sig inget fel, det är en rolig app som får en att tänka till kring alkohol och hur det påverkar vad man skriver i sociala medier.
    Att marknadsföra den, eller rapportera om den, som ett filter som leder till att man inte skickar fyllesms är ju däremot att sjunka rätt lågt. Om du nu har druckit och inte riktigt tänker klart så skickar du ett vanligt SMS eller uppdaterar din Facebook. Inte går du in i en annan app för att lägga de i karantän.