Har Erato gjort veckans blivande viral?

Ikväll fångade jag upp något i mitt Facebook-flöde som fick mig att fastna framför YouTube i en kvart och se samma film om och om igen. För när akapella-gruppen Erato låter tre av sina medlemmar tolka Robyns ’Call your girlfriend’ blir det något alldeles enastående. I början blir man sådär svenskt gud, låt dem inte göra bort sig nu-orolig men så fort burkarna börjar klappra mot bordet och man inser att det är synkat till max förstår man det är ett mästerverk som man bevittnar.
Samtidigt tror jag också att det är precis i början av en fullkomlig jättevåg av visningar som vi nu får chansen att bevittna. Filmen lades upp på deras Facebook-sida igår men först idag började spridningen ta bra fart. Ikväll kom så en tweet från Robyn med länk till filmen som efter att hittills ha re-tweetats 69 gånger nu med stor sannolikhet lägger grunden för den så älskade hockeyklubbseffekten (antalet visningar sticker i höjden vid en viss punkt för att innan dess ha utvecklats mycket långsammare).
När natten precis övergått till fredag är filmen delad 1300 gånger på Facebook.
Feber fångade upp den inatt 00:49 och den här tråden på Reddit lär få en del upvotes kommande timmarna.
Mina pengar är på att är det något som kommer äta bandbredd på svenska kontor i morgon när datorerna slås så är det den här.
https://www.youtube.com/watch?v=mNE9bUa2D0c?rel=0″ frameborder=”0″ width=”640″ height=”480″>