Reuters: Gadaffi död – här följer du Twitters rapportering

För bara några minuter sedan flashade TT på att Libyens förre landsledare Muammar Gaddafi har gripits, skadad i båda benen. Uppdaterat: Nu har flera källor bekräftat att Gaddafi är död. Al-Jazeera har visat bilder på hans döda kropp. Uppdaterat: En youtubefilm som verkar föreställa en levande Gadaffi, med den arabiska beskrivningstexten ”Gripandet av tyrannen Muammar Gaddafi av rebellerna i Misurata sista stund (…) Gud är stor”, sprids nu på Twitter – vilket kan tyda på att han var vid liv vid tillfångatagandet men sedan lynchades. Gadaffi verkar i slutet av klippet utsättas för våld av den uppretade folkmassan som håller fast honom. Detta står i så fall i motsats till hur händelseförloppet hittills beskrivits. Uppdaterat: President Obama har nu kommenterat dagens händelseutveckling i Libyen. ”Det här markerar slutet på en lång och smärtsam tid för det libyska folket, som nu har möjligheten att avgöra sitt eget öde i ett demokratiskt Libyen” sa han och fortsatte med att konstatera att USA:s och Natos uppdrag i Libyen är slutfört.
Här kan du följa hur Twingly aggregerar ut de bästa länkarna för att få fortlöpande information. Se vad som delats mest den senaste halvtimmen/2 timmarna/dygn.

Här kan du följa Live-tv:

Al-Jazeera sänder live här: http://english.aljazeera.net/watch_now/
Har du fler bra länkar till självuppdaterande källor? Posta i kommentarerna.
Uppdaterat: Här gör Al-Jazeera en sammanfattning av Gaddafis uppgång och fall:

Och här en Youtubefilm som innehåller en av NTC bekräftad bild på den döde Gadaffi:
https://www.youtube.com/watch?v=Euz61ZR2jeg?rel=0″ frameborder=”0″ width=”420″ height=”315″>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. mange says:

  Okej, idag var ju en sådan där dag där ni skulle kunna visa hur er journalistisk fungerar. All ”gammal media” har uppdaterat ständigt under hela dagen med olika vinklar och återkommande information.
  Ni länkar till en livelänk och lite twingly där man kan se updates av typen:
  ”Osama Bin Laden ✔ Saddam Hussein ✔ Gadaffi ✔ Voldermort ✔ Katie Price ☐”
  Bra jobbat!

  • Jack Werner says:

   Vi har försökt att på ett snabbt sätt skildra nyhetsskedet, och har också uppdaterat fortlöpande under dagen när nya fakta framkommit. Senast uppdaterade vi för en halvtimme sen med den youtubefilm som visar på att Gadaffi var i liv vid infångandet.
   Twingly visade i början av händelseförloppet väldigt bra vad som hände. Att folk sen börjar skoja om nyhetshändelser efter att den värsta vinden blåst över är bara att beklaga/hylla, beroende på hur man ser på saken.
   Men till det syvende och sista är jag bara ledsen om du känner att du inte fått en bra återspegling av dagens stora nyheter genom Ajour – men jag hoppas att du vill hjälpa oss att utvecklas genom att ge oss din feedback och kritik i en kommentar på http://ajour.se/livebygget/

 2. Cecilia P Raivonen says:

  Strax innan bombningarna hade blivit Libyen berömd för deras sätt att främja de mänskliga rättigheterna. Och plöstligt ändras ”historian” en flera års byggande av sjukhus, skolor, med speciall främjande av rörelsehindrade människor och främjande av kvinnornas rätt, ett helt samhälle mer massa civila och barn bombas.
  Tala om att ha blod i sina händer.
  Krossa ett helt samhälle via bomber i rättvisas namn.
  Libyen hade faktiskt en parlament men någon försökt till direkt demokrati och med representanter för varje område. Undrar varför de som var mot det politiska strukturen inte försökte ändra det de var mot via parlamentariska metoder i stället för via beväpnad kamp. Nu får vi se vad som förväntar Libyen med folk i makten som hänger en människokropp i en köttaffär. Det säger mycket.
  Nu får vi se hur det går får det gratuita utbildning där även folk som ville utbilda sig utomlands fick göra det helt gratis, och för den helt gratuita sjukvård, flera ting som inte ens vi i Sverige har.

 3. thongsai bunpheng says:

  OBS. Bara en rättelse. Gaddafi var ingen president, han satt inte i parlamentet, utom han var en ledare som folket lyssnade. Parlamentet hade någon sorts försök till direkt demokrati via representanter från olika distrikter. Representanterna var de som beslutade tillsammans, i så fall kan man tala om flera presidenter, men de kallade sig inte så.