Idol-Moas internet-succé nådde TV-publiken

Det är ingen hemlighet att jag är ett stort fan av deltagarna i årets Idol. Jag tycker många av de är fantastiska. Och ikvällens Idol-program fick Moa Lignells egenskrivna låt ”When I held ya” äntligen nå en ännu bredare tvpublik.
På nätet har den länge varit en supersuccé.  Efter att hon sjöng den i första auditionprogrammet har den spelats 1 miljon gånger på tv4play. Det har ingen annan audition någonsin gjort på tv4.
Moa%20Lignell%20-%20When%20I%20held%20ya
Ikväll spelade hon den igen och det var fint och bra och juryn stod upp och applåderade, var tårögda och sånt.
Men då är det mer intressant att notera den framgång låten har fått på nätet. Inte bara genom spelningar, utan också genom att andra gjort covers på den.
Som den här. Där fyra barn parodiserat hela idol-konceptet och Moa Lindell. Det är fantastiskt, inte minst på PRICKEN likt Alexander Bard. Värt att se hela:
http://www.youtube.com/watch?v=aJ5L-xnHLng
Har du andra covers du gillar? Twittra @emanuelkarlsten eller skriv en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Moa Lignell visar vart skåpet ska stå, hon har säkert lärt sig mycket genom Idol 2011 men jag tycker det är synd att hon inte kunnat sälja låten själv, för i och med att den är med i Idol antar jag att hon inte får släppa den som singel utan den kommer finnas med på Idols cd-skivor när dem kommer ut istället.. (men jag kanske har fel)
  Hon har i alla fall varit en av mina favoriter från start, men helt klart många andra också i Idol 2011 är super bra, så svårt att säga vem som är ens riktiga favorit i år, andra år har jag haft storfavorit tidigare än så här men dem är så jävla bra allihopa så svårt.

  • Ja, har funderat på det där. Vem som äger låten nu, är hon Stim-registrerad? Tror det får bli nåt att kolla vidare på till nästa vecka.
   Och bäst i år? Amanda F och Molly. My god.

 2. Kul! Jättebra låt av Moa.
  Bra idé att kolla reglerna om rättigheterna; jag såg inte programmet utan försökte i kväll titta via YouTube. Där var inslaget borttaget av hänsyn till TV 4:s rättigheter, eller något i den stilen. Och hos TV4 var det bara trassel när jag ville titta och lyssna. Korkat…

  • Peter says:

   Hon har ju deltagit i talangjakt tidigare innan idol och spelat sin sång,
   och detta finns även på youtube… hennes live framträdande då.
   Därför tror jag inte att tv4 kan på något sätt äga någon rättighet till
   hennes låt. ( tack och lov )

 3. Bidrar med länk till framträdandet från fredagens program. Ännu idag(måndag) ett av de mest klickade på TV4Play.
  http://www.tv4play.se/noje/idol?title=moa_lignell_-_when_i_held_ya&videoid=2091377