Memekollen: en ledsam sjukdom som behöver en glad maskot

Mr Hankey


Den förmodligen mest bortglömda cancerformen är förmodligen rektalcancer. Det finns ju så att säga inget Brunt Band. Det är något som Michelle L. Dobrawsky, själv drabbad av cancerformen, vill ändra på. Därför har hon skrivit ett öppet brev till South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone, där hon ber dem om tillstånd att få använda Mr Hankey, julaftonsbajskorven som introducerades i ett avsnitt ur första säsongen av serien, som ”officiell ambassadör” och maskot för sjukdomen.
Hennes öppna brev har rönt stor uppmärksamhet på nätet, och visst är väl detta ett så lovvärt initiativ att det ska beredas utrymme även här.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Sonja says:

    Min morfar dog i rektalcancer. Min syster, som pluggar till läkare, hade rektalcancer som specialområde. En gång när hon skulle hälsa på mig hamnade hon bredvid en läkare på flyget. Han visade sig vara expert inom rektalcancer.

  2. Lola says:

    Brunt och mörkblått är tjocktarms- och rektalcancers bandfärger, så det finns ju redan. Man blir hur som helst konfunderad av att de finns två färger, som båda gäller för båda cancertyperna.