Ny Twitterkapning drabbar Centerpartiet


Det har inte varit Centerpartiets vecka. Näringsminister Annie Lööf skrev i tisdags om glädjen med att de svenska journalisterna friats, men tabbade sig med hashtaggen. I stället blev #centerpartiet ett skämt som började trenda på Twitter. Nu har det hänt igen.

Centerpartiets ungdomsförbund har lanserat sin kampanj ”Vem äger dig”, som är kritisk till de ”hundratals myndigheter och lagar som reglerar, övervakar och tycker till om allt från sockerhalten i din dricka till utformningen av din bostad”.
Men kritiken mot statlig styrning har stött på patrull på Twitter. Hashtaggen #vemägerdig används föga förvånande även av personer som av olika anledningar inte delar centerungdomarnas världsbild. Några exempel på detta:
https://twitter.com/Nymne/status/246916337518116865


https://twitter.com/Pseudonymen/status/246918902850936832
Det återstår att se om #vemägerdig börjar trenda på Twitter, precis som #centerpartiet gjorde tidigare i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Christian R says:

    fast diskussion är väl det som är syftet, ur det perspektivet måste det ju ses som lyckat. Sedan är det ju också så att typ 95% av väljarna i Sverige, tycker inte som centerpartiet…så mothugg vore ju konstigt.
    Det där är ju inte annorlunda än att de som ej håller med dig om ett blogginlägg, skriver en kommentar om det, precis som jag gör här!

  2. Elias Giertz says:

    Jag förstår inte hur en diskussion under en kampanjhashtagg kan bli en ”twitterkapning”? Det går ju inte alls att jämföra med Lööfs tabbe. Där var det ju komiskt för att hon skrev ett inlägg och taggade med helt fel sak, och att folk sedan gjorde samma sak (vilket ju gör att syftet med #centerpartiet försvinner). Här fyller ju inläggen under #vemägerdig sin funktion – diskussion.

  3. […] äger dig?” är CUF:s senaste kampanj som fått twitterliv (livslängd som en trollslända). Centerpartiets […]