Nyheter om Almedalen – då skickar vi er till Makthavare.se


Den här veckan pågår Almedalen. Men den skriver inte vi på Ajour om. För Makthavare, en medborgarjournalistisk sajt, gör det mycket bättre. Och mycket mer ambitiöst. Så vi skickar er dit istället. Man kan tycka mycket om Almedalsveckan, som började igår. Att det får för mycket fokus. Att det är en vecka för inbördes beundran. En ekokammare för de invigda, en maktelit. Det är det såklart. Almedalsveckan är inte representativt för Sverige, men – inte helt olikt Twitter – är det en plats där många makthavare, lobbyister och media samlas och de påverkar varandra.
Därför blir Almedalsveckan inte oviktig. Inte ens om den absoluta majoriteten av svenskarna rycker på axlarna åt den. För den må vara sekteristisk, ankdammig och navelskådande, men det som händer här, de kontakter som knyts här och det som sägs här får effekter för vad som händer under året. En festival för de kostymklädda, listiga och maktstinna.
I ett sådant sammanhang behövs massor av ögon som skriver, bevakar och analyserar. Inte bara traditionella medier, utan också bloggar och medborgarjournalister.
I flera år har Makthavare gjort detta fantastiskt bra under Almedalen. Helt ideellt samlas tiotals personer under veckan för att flera gånger om dagen uppdatera om allt som händer. De hetaste nyheterna, seminarierna och skvallret. Högt och lågt – men framförallt väldigt bra.
Vi på Ajour vill hylla och framförallt lyfta fram det som den bästa källan för nyheter. Några av våra egna skribenter tillhör till och med Makthavarekollektivet denna vecka.
Därför rekommenderar och skickar vi våra läsare till Makthavare.se denna vecka. Vi älskar deras idé, deras resultat och utförande. Och tycker de förtjänar all läsning de kan få.
Besök: Makthavare.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *