Ola har melodifestivalfest på Facebook

På lördag kväll är det final i melodifestivalen och samtidigt samlas många människor för att tillsammans titta, kommentera och diskutera låtarna och artisterna under festivalens lopp. En lite oväntad plats där detta sker är radiojournalisten Ola Gäverths facebooksida.
– Det började att jag satt ensam hemma en lördag förra året. Jag hade hört att alla diskuterade melodifestivalen på Twitter men jag hade inget konto då och tänkte att jag kollar om intresset finns på Facebook istället.
Ola skrev i sin statusrad att alla var välkomna att diskutera just där och flera kompisar nappade. De satt också ensamma hemma och den första melodifestivaltråden på Ola facebookwall fick över 200 kommenterarer. Dagen efter blev flera kompisar engagerade och diskussionerna fortsatte och önskemål kom upp om att upprepa succén även kommande lördag och kommande.

Nu är Olas facebook-fest en institution som är inne på andra året. Varje melodifestivalkväll samlas kyrkoherdar, radiomänniskor, fackförbundsfolk, anställda inom hovet, fotomodeller och höga chefer inom landstinget för att diskutera och kommentera melodifestivalen. En vanlig deltävling brukar kommentarerna bli över 800 stycken. Alla är vänner med Ola men få inom gruppen vet vilka de andra människorna är. Det gör diskussionerna lättsamma och opretentiösa eftersom ingen har några förutfattade meningar om varandra.
– Det här har höjt upplevelsen av festivalen enormt, berättar Ola och avslöjar också att två personer som inte tidigare kände varandra nu mera har träffats och fikat för att diskutera just melodifestivalen.
Nu på lördag förväntas det bli rekord i kommentarsfältet.
– På lördag blir det över tusen, lovar Ola.
Festen är inte alltid där du tror den är. Vill du också diskutera melodifestivalen kan du bland annat göra det på twitter under hashtag #mel2012.
UPPDATERAT: Ola Gäverth är samma Ola Gäverth som fotograferat artikelförfattarens bylinebild. Författaren och Ola är vänner sedan tidigare. 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *