Seriespel i Wordfeud: För dig som älskar ord och tävlingar

Just nu spelar drygt 2500 personer seriespel i Wordfeud. Appen, som lanserades i augusti 2010 blev snabbt jättepopulär och bara i Sverige finns över en halv miljon användare. Nu arrangeras seriespel i Wordfeud. I höstas drog sajten Wordfeud.se igång. En av de som spelar är Mattias Boström, som kom tvåa i Bok & biblioteks Wordfeud-turnering i höstas. 

– Jag hörde talas om wordfeud.se genom att en person jag spelade med i julas tipsade mig om det. Egentligen var mitt spelande lite grand på väg att ebba ut då, efter en höst då jag spelade intensivt, bland annat i Bokmässans Wordfeudturnering. Men tävling är tävling, och jag älskar tävlingar, berättar Mattias Boström.
Varje säsong varar i tre veckor och spelandet sker i grupper om tio spelare. Under dessa tre veckor måste man spela och avsluta alla matcher med sina nio motståndare. De spelare som får flest poäng avancerar i gruppen och de som är sämst halkar ner i divisionerna. Man får bara spela på svenskt normalbräde, aldrig randombräde eller strikt ordlista.
– Under de två säsonger som jag har medverkat har jag vunnit min grupp i division VI, avancerat till division V och nu även vunnit min grupp där. Så om någon vecka börjar jag spela i division IV. Men jag kan nog inte förvänta mig så här lätt avancemang hela tiden – det blir svårare och svårare.
 Varför är det så roligt?
– Jag har alltid älskat att leka med ord och bokstäver. Att skapa anagram är en favoritsysselsättning. Så den biten gillar jag i Wordfeud. Men spelet handlar lika mycket om att maximera poängen även när man lägger ut väldigt få brickor och jag spelar gärna taktiskt.
Kan du avslöja några av dina tricks?
– Jag försöker att så sällan som möjligt ge motståndaren chansen att komma åt t ex TW-rutorna. Och ofta tar jag medvetet en lägre poäng när jag lägger ut bokstäver, bara för att inte motståndaren ska ha chans att få hög poäng. För mig är det bästa tänkbara kombinationen av ordkunskap och strategispel.
Läs mer och anmäl dig på wordfeud.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Hej !!!
  Vill rapportera ett problem.
  Nyss så spelade jag en seriematch
  mot Anv. namnet sybaritia.
  Resultatet står där.
  Men jag kan inte logga in på
  Spelet.
  Mitt anv. Namn är Michael.mbc

 2. Hej !
  Vill rapportera ett problem.
  Spelade nyss en seriematch mot
  anv.namnet sybaritia.
  Resultatet står där, men jag kan inte
  Logga in på mitt anv.namn.
  Som är Michael.mbc
  Tacksam för svar

  • Petra says:

   Hej! Tyvärr kan du inte rapportera fel här utan du måste kontakta administratörerna för seriematcherna!
   mvh Petra