Arkiv för
android

1 mars

Android vanligaste smartphone i Sverige – men vi surfar med Iphone

Mobilanvändandet ökar explosionsartat i Sverige. Efter att branschen i flera år pratat om boomen är den nu här. Aftonbladet, Sveriges största mediesajt, märker det tydligt och har fler besökare bara i mobilen än vad Expressen.se har på hela sajten.
Så hur surfar vi? Nyligen avslöjade Twittercensus att ”Twitter for iphone” var den mest använda appen. Långt före eventuella appar för andra smartphones.  Trots det är Iphone inte den mest sålda smartphonen. Tittar vi internationellt har den inte varit det på länge. Läs vidare →

18 september

Krönika: Därför borde du sluta använda WhatsApp


Nästan alla känner till Whatsapp. Obegränsade meddelanden som inte påverkar telefonräkningen och smidig funktionalitet har gjort Whatsapp till en av världens populäraste appar för smartphones. Men vad många inte känner till är dess stora säkerhetsbrister. Som är så allvarliga att det enda raka är att sluta använda appen – tills tillverkarna täpper till luckorna.
Och Whatsapp är långt ifrån den enda appen som är säkerhetsmässigt tveksam.
Läs vidare →

8 mars

9 december

Infografik: Så stort är Android i världen

Jag får då och då sådan här statistik och tycker det är fantastiskt fascinerande. Särskilt när det paketeras i infografik.
Denna gång handlar det om Android market, Googles Iphone ios-utmanare.
Vi pratar nästan alltid om Iphone när vi pratar smarta mobiler, men det är rätt fascinerande att följa även Androids utveckling. Sedan mars i år har det till exempel laddats ner en miljard appar från Android – varje månad. Läs vidare →