Arkiv för
café

14 mars

13 januari

Fredrik Backman i stor intervju: "Jag är fortfarande beredd att börja köra truck igen"

Fotograf: Peter Stahre


Fredrik Backman har 50 000 läsare i veckan, och nu sitter han i mitt kök och försöker smussla undan en ananasskiva. Något jag bestämt sätter P för. Han ska ha den på sin hamburgare, han ska åtminstone ge det ett försök. Det står mycket på spel. Vi har via Twitter de senaste veckorna fört ett animerat samtal kring huruvida ananas hör hemma på hamburgare eller ej, och nu är det upp till bevis. Innan han sätter tänderna i burgaren, varsamt tillagad av min flickvän som tack vare sin amerikanska börd vet att ha såväl öl som vitlökssmör i köttfärsbiffarna, frågar hon vad hans förväntningar är.
– Jag har den förväntningen att burgaren kommer smaka väldigt gott, och ananasen kommer smaka ananas.
Läs vidare →

27 oktober

Kvällsöppna caféer i Stockholm

Jag fick ett bittert infall ikväll och twittrade om hur illa det var att det inte fanns några nattöppna caféer i Stockholm. Så fel jag hade. Genast fick jag massor av svar om caféer i centrala Stockholm som har öppet till midnatt och ännu längre. Så lite jag visste.
Jag gissar att ni, även om alla knappast är från Stockholm, är fler som levt i denna villfarelse. Därför tänkte jag kort sammanfatta de tips jag fått. Fler borde veta. Fler borde hänga på caféer istället för barer på kvällar. Vi borde göra det jämt!
Här är de kvälls- och nattöppna caféer jag fått tips om: Läs vidare →