Arkiv för
Daniel Ek

6 februari

Spotify: "Under 2013 betalar vi 3 miljarder till upphovsrättshavare"

screenshot 2013-02-06 kl. 10.45.59

Foto: Leweb (cc-by)


Spotifys vd Daniel Ek talade igår på Innovation forum i Los angeles. Där berättade han nya siffror för den svenska musiktjänsten. Från starten 2008 tills nu har Spotify hittills betalat ut 3 miljarder. Men 2013 kommer beräknas slå allt. Då kommer upphovsrättshavare ta emot drygt 3 miljarder kronor (500 miljoner dollar) – på bara ett år.
-Vi går igenom en strukturskifte till mobilen. Den goda nyheterna är att det inte finns något vildvuxen illegal nedladdning på mobila plattformar som det finns på desktop, vilket möjliggör innehållsleverantörer att börja om från noll på digital distributionsmodeller. Det är som att vi alla får börja om från noll igen.
Läs mer hos Billboard.

27 januari

30 november

Spotifys presskonferens om "nästa steg" – här följer du den live

Ikväll klockan 18.00 håller Spotify sin första amerikanska presskonferens. Det är stort. Inte ens när de i somras lanserades i USA mötte de pressen. Hajpen inför ikväll är därför stor.
Presskonferensen hålls av grundaren Daniel Ek i New york, men livesänds på olika platser i världen. Bland annat på Berns salonger i Stockholm. Följ presskonferensen live här från klockan 17.55. Läs vidare →