Spotify nu 3 miljoner betalande användare

Idag offentliggjorde Spotifys grundare Daniel Ek att företaget nått 3 miljoner prenumeranter.


Det är första gången Spotify offentliggör en siffra, sedan i december då man uppgav 2,5 miljoner betalande prenumeranter.
Daniel Ek svarar också kritikerna:


Läs mer om Spotify och hur utbetalningarna till artister ökar
”Vi befinner oss i ett musikens Klondike”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Markus Welin says:

  Grymt kul! Men det offentliggjordes redan igår, om man ska vara petig 🙂
  http://blogs.ft.com/fttechhub/2012/01/spotify-hits-3m-subscribers/#axzz1kb385rnZ

 2. Johnny says:

  ”Paid to industri”, ja. Spotify gör nog vad de ska med sina utbetalningar. Det är grymt att det går så bra. Men, vad händer i nästa led när skivbolagen ska betala sina artister?
  Den siffran säger ju egentligen inget om det? Det säger heller inget om hur mycket STIM-pengar som betalas ut, en miljon nya användare innebär inte att upphovsmännen får ta del av dessa summor som folk betalar, den summan baseras endast på antal lyssningar. (även om det såklart ökar för vissa med fler användare)
  Har skrivit ett inlägg om inkomsterna med olika källor, vissa gamla, vissa från 2011: http://musikpromotiononline.se/spotify-artister-latskrivare-tjanar/
  En artist har till exempel gått ut med att endast 0.25 % (!) av alla intäkter kommer från Streamingsajter. (75 % procent övrig musik på nätet, hela 55 % från Itunes) och få verkar nöjda med fördelningen.

  • Johnny says:

   Din artikel i DN visar dock något helt annat ja. Så vet inte vad man ska tro, verkar variera kraftigt. (Exemplet innan handlar som sagt om en jämförelse med alla intäkter, 99, 75 % från andra håll.)
   Säker på att han kviterar ut en ”månadslön” från just Spotify och inte främst från till exempel Itunes?

   • Johnny says:

    Eller till exempel YouTubes reklamintäker om han är partner där, vilket han förmodligen är eftersom hans videos visats flera miljoner…Pengar finns det gott om på nätet, jag är bara skeptisk till att de finns hos just Spotify, när det gäller artisterna/upphovsmännen.

   • Emanuel Karlsten says:

    Ja, helt säker. Har förberett en artikelserie om just det här – hur artister tjänar pengar på nätet – ett tag. Hoppas kunna publicera den snart. Du verkar ha en del insyn och kunskap om det – sparar dina länkar! Tack!

    • Johnny says:

     Ok, då verkar det skilja sig rätt kraftigt. Kanske lät lite negativ, men jag har mest stött på de artiklar som säger att man inte tjänar pengar på just Spotify… (däremot andra ”digitala tjänster”) Självklart bra om det finns exempel som visar på det motsatta:) (Oavsett vilket så finns det idag pengar att tjäna på nätet inom musik)

     • Emanuel Karlsten says:

      Om du vill får du gärna mejla mig länkar/tankar/idéer på just det senare – hur artister kan tjäna pengar på sin musik på nätet. Kanske att vi kan skriva något ihop tom?

     • Johnny says:

      Låter intressant! Ser mig inte som ”expert” på detta även om det är ett ämne som intresserar mig, men har absolut mer tips på läsvärda artiklar om detta jag gärna delar med mig av:) Mailar imorgon