Ta bort Facebooks timeline går inte – nu är den obligatorisk

Flera rapporterar i dag hur Facebooks nya profilsida, Timeline, rullas ut i Sverige i dag. Och ett unisont vrål om att ta bort den, få tillbaka det gamla Facebook ljuder över det digitala Sverige.
För de flesta syns det med en ram, längst upp på Facebook när man loggar in. Där får man beskedet om att ”Kommer snart: tidslinjen
Om några dagar får du tidslinjen – en ny typ av profil.
Tidigare har Timeline kunnat aktiveras frivilligt, men Facebook har hela tiden ämnat göra det obligatoriskt i Sverige.
Facebook Sveriges PR-ansvarige Jan Fredriksson kommenterar saken till Ajour:
– Timeline kommer att ersätta ”profilen” och vi hoppas och tror att svenska användare kommer att uppskatta de nya möjligheterna så som de allra flesta som redan bytt gjort.
Tidslinjen innebär att all aktivitet man tidigare gjort på Facebook blir mer tydlig. Statusar du skrev på vänners väggar 2007 går att enkelt nå, vilket för någon vecka sedan fick bland annat Aftonbladet att felaktigt utropa det som ”bugg” och att hemliga meddelanden nu blir synliga. Men varningen är bra – det är viktigt att gå in och kolla vilka meddelanden som nu blir offentliga, och dölja de du 2007 aldrig hade en tanke på skulle vara lättåtkomliga 2012.
Läs hela texten om det här – ”Håll koll på din Timeline”.
Men det finns en sista livlina. Även om den är tillfällig. När Timeline rullas ut till alla har man fortfarande sju dagar på sig att justera sina inställningar och gå igenom sina tidigare statusar.
–  Man har fortfarande 7 dagar på sig att justera sina inställningar i Activity Log från den dagen som ens profil rullas över till timeline, säger Jan Fredriksson på Facebook Sverige.
Har du inte fått Timeline än? Här aktiverar du den.
Relaterat om nya Facebook: ”KRÖNIKA: Hur vi reagerar? Vi skriker först lite, sedan anpassar vi oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Jenny says:

  Hej!
  Vet du om man kan ha sin vänlista dold för samtliga vänner, dvs att bara man själv ser sina Fb-vänner även med Timeline?
  mvh Jenny

  • .c says:

   @Jenny>> Ja, det går. Gå in på Profil>Vänner>Edit och välj synlighetsgrad. (Men vilka gemensamma vänner du har med någon annan kommer ändå att synas.)

 2. Von Pungla says:

  Facebook suger hästkuk!

 3. Simon says:

  Övergår mitt förstånd att man verkligen bryr sig.