Spotifys presskonferens om "nästa steg" – här följer du den live

Ikväll klockan 18.00 håller Spotify sin första amerikanska presskonferens. Det är stort. Inte ens när de i somras lanserades i USA mötte de pressen. Hajpen inför ikväll är därför stor.
Presskonferensen hålls av grundaren Daniel Ek i New york, men livesänds på olika platser i världen. Bland annat på Berns salonger i Stockholm. Följ presskonferensen live här från klockan 17.55.
Uppdaterat: Sändningen är nu slut. På presskonferensen i Stockholm får vi nu visningar i ett pressrum. Här skriver jag en sammanfattning och analys.
Här är Spotifys egen reklamfilm om nyheterna:
http://www.youtube.com/watch?v=q-8oHqnAChc
Här är sändningen, frågar den efter lösenord är det: l0vemus1c (upplagd och delad med tillstånd från Spotify)


Ryktena om vad som kommer berättas är så klart många, men många verkar landa i att det handlar om ett utbyggt API. Alltså möjligheten för andra företag att (mot avgift) använda Spotifys musikarkiv i sina produkter.
På Twitter har marknadschefen på Tunigo erkänt att det även involverar dem, men att han har munkavle att säga mer tills efter presskonferensen.

Det skulle kunna innebära att Spotify försöker utmana konkurrenten Wimps idé om att inte bara streama musik, utan också ge ett redaktionellt urval av bra spellistor och ny musik.
Vi kommer säkert också få del av flera nyheter, inte minst nya siffror. Häromdagen offentliggjordes det att Spotify nu har 2,5 miljoner betalande användare. Men hur många användare har de internationellt efter USA-lanseringen? Det är siffror som ännu inte bekräftats.
Här läser du några fler spekulationer inför kvällen (lägg till i kommentarerna om du har fler):
Mashable
Allthingsdigital
Jag kommer vara på Berns under kvällen. Ses här 17.55?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Läser om Spotifys presskonferens samtidigt som jag planerar en playlist för just Spotify OCH lyssnar på Rival Sons i, just det, Spotify.
  Vad dom än presenterar ikväll lär det vara stort.
  Hoppas, hoppas, hoppas på ett utökat API.

 2. Det är väl det nya utseendet på klienten (till stationär dator) som innebär massa nya features som gör det mer socialt och att man kan göra många fler saker? Ingen liten uppdatering dock utan en väldigt stor förändring i utseendet med anledning av de nya funktionerna.
  Kanske gjort bort mig nu genom att tro detta, men what the hell…

 3. Joel says:

  Du tror inte att de ger sig in på att börja streama video?

 4. Se där ja. Ett utökat JavaScript API för tredjepartsutvecklare. Fy fan vad sweet.

 5. […] en värdelös presskonferens (den måste vi prata mer om nån gång) där livestreamen var så dålig att det ibland var omöjligt att höra vad som sas, var det stora nyheter som […]