Arkiv för
First Aid Kit

23 januari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Då är musikåret 2012 igång på allvar, och utbudet till den här veckans sammanställning av ny musik på Spotify är inte nödvändigtvis bättre, men större.
Eftersom jag är lite sen med sammanställningen av förra veckans nya musik på Spotify, så inleder jag med en försmak av den här veckan – med systrarna First Aid Kit, vars skiva ”The Lion’s Roar” släpptes på Spotify i dag. Vi såg dem på P3 Guld i lördags – tillsammans med andra svenskar som spelade nytt material, till exempel Markus Krunegård och Laleh.
Mer svenskt fick vi under veckan i form av svärtad, men glad(?), sambakärlek från Adventure Of,  Simian Ghosts poppotpurri samt The Whendays romantiska fägringar.
Läs vidare →

16 januari

Ett urval av årets två första veckors nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Precis som årets sista vecka är årets första vecka inte direkt kännetecknande för många och stora musiksläpp – varför jag väntat till årets andra vecka med årets första urval av ny musik på Spotify.
Med The 2 Bears mantra i lurarna var det faktiskt ganska angenämt att inleda det nya arbetsåret.
Para One förvandlade mamma till ett demoniskt robotmonster.
Burning Hearts var kusligt övertygande när de gjorde just det – satte våra hjärtan i brand.
jj & jr lät hejarklackskörer invadera dansgolven, och även om vi tyckte det var en smula pinsamt kunde vi inte låta bli att också tycka att det var ballt. För dansade gjorde vi. Väl?
Vit Päls spelade snarare bra lyrik än bra musik.
Läs vidare →