Arkiv för
hackning

20 februari

MTV fake-hackade sitt Twitter-konto

I måndags rapporterade Ajour om kapningen av Burger Kings Twitter-konto. Även Jeep råkade ut för en liknande attack, och under tisdagen verkar det som att MTV försökt hänga på ”trenden” – precis som om det hade varit något slags Harlem Shake-fenomen.
I samband med att MTV:s konto ”hackades” så dök det snabbt upp ganska tydliga bevis för att det var företaget själva som låg bakom, och en talesperson för MTV ska senare också ska ha bekräftat för The Atlantic att det rörde sig om ett skämt. Internet var dock inte särskilt imponerade av skämtet. Till skillnad från Burger King och Jeep, som faktiskt ökade i antal followers i samband med hackningarna, så ligger MTV fortfarande kvar på samma följarantal.

22 augusti

PrimaVi.se hackade av Anonymous #OpFreeAssange

Just nu pågår kampanjen #OpFreeAssange, orkestrerad av Anonymous. Bland annat har hemsidan för den brittiska regeringen drabbats av s.k. ddos-attacker, som har för avsikt att göra sidan otillgänglig för allmänheten. Det handlar om att Anonymous vill att Julian Assange ska få gå fri, och gör — som vissa säger i rörelsen — att även sidor på .se-domäner kan drabbas. Vilka som helst till och med, även om fokus sägs handla om regerings- och myndighetsdrivna hemsidor.

Läs vidare →