Arkiv för
klubb

27 juli

Klubben F12 anklagas för rasism igen – "För mycket förortsfolk"

För ett år sedan blev det stora rubriker efter att klubben F12 anklagades för att ha avslutat kontrakt med en klubbvärd för att han släppt in ”för mycket förortsmänniskor”. Nu anklagas klubben för att ha stängt ute en DJ – av samma skäl.
– De ville inte att vi skulle fortsätta köra. Att vi drog dit fel publik, för mycket förortsfolk, säger DJ Sammy K Sound safari.
Men F12 förstår ingenting.
– Det här att ”dra rastistkortet”, det är så töntigt så det är helt overkligt, säger Jens Segrén, driftansvarige på F12. Läs vidare →

19 oktober

It's a mans club world

vsg f tips”. På blott några dagar blev det ett kult-uttryck som myntades av DJ:n Tova Wellton på klubb Slakhusets Facebook-sida i början på augusti. Hela inlägget var ”Boka lite fler kvinnor. Vsg f tips”och syftet var att ge fler tjejer DJ-spelningar. På drygt en timme hade diskussionen spridit sig till Twitter, under hashtaggen #slakthusgate. Ett gäng manliga DJ:s och deras hangarounds bashade en kvinnlig DJ som kom med ett rimligt förslag. Folk utanför klubbvärlden som rasade mot denna attityd.
Facebook-tråden urartade snabbt, och horder av killar ville försvara sina DJ-bås. Eller poängtera att de ”skiter i kön” och att de minsann har hjälpt andra tjejer. Samtidigt fanns det tjejer som inte tyckte om det Tova skrev, och skapade ”onödigt badwill” för andra tjejer. Diskussionen öppnade upp för en viktig fråga som allt för ofta kommer i skymundan. Och när den väl diskuteras händer det till slut inte så mycket. Tjejers ställning inom klubbscenen har varit väldigt splittrad, väldigt länge.  Läs vidare →