Arkiv för
minecraft

3 januari

Hur Minecraft lärde min 9-åriga son med Aspergers att skriva och läsa

Det svenska indiespelet Minecraft är ett av världens mest framgångsrika. Här berättar den digitala strategen Anna Stam om hur hon använder spelet för att undervisa sin son.
Jag är medveten om att rubriken på denna text är aningen provokativ. Bra, det är meningen. Jag vill verkligen att du som jobbar inom skolan eller du som är förälder och (liksom jag) varit orolig för att barnet hellre vill spela spel än göra läxor och “lära” sig något ska läsa det här inlägget. Läs vidare →

28 december

9 maj

Stamsite spelar Minecraft för en miljonpublik

SVERIGES STÖRSTA YOUTUBESTJÄRNOR – DEL 3: År 2012 är på väg att bli det stora genombrottet för svenskar som är betydande på Youtube. Ajour har hunnit prata med både William Spetz och De vet du. Turen har nu kommit till Marcus Nyman, nittonåringen som snart kanske kan leva på att spela Minecraft för sin nätpublik.
Stamsites grundare.
Sveriges största videokanal med ”let’s play-guider” till datorspel drivs av Marcus Nyman, en nittonåring som efter att han upptäckte spelet Minecraft började lägga upp videoklipp på Youtube där han systematiskt beskriver hur man utforskar det svenska sandlådespelet.
– Jag blev helt galen i spelet direkt, förklarar han och berättar samtidigt att det inte tog lång tid från upptäckten till att han hade skapat sitt första videoklipp.
– Någon vecka efter att jag laddat ner Minecraft kollade jag och min kusin på en let’s player som spelade igenom spelet. Då sa min kusin att jag också borde göra en let’s play av Minecraft. Där någonstans började det.
Läs vidare →