Stamsite spelar Minecraft för en miljonpublik

SVERIGES STÖRSTA YOUTUBESTJÄRNOR – DEL 3: År 2012 är på väg att bli det stora genombrottet för svenskar som är betydande på Youtube. Ajour har hunnit prata med både William Spetz och De vet du. Turen har nu kommit till Marcus Nyman, nittonåringen som snart kanske kan leva på att spela Minecraft för sin nätpublik.
Stamsites grundare.
Sveriges största videokanal med ”let’s play-guider” till datorspel drivs av Marcus Nyman, en nittonåring som efter att han upptäckte spelet Minecraft började lägga upp videoklipp på Youtube där han systematiskt beskriver hur man utforskar det svenska sandlådespelet.
– Jag blev helt galen i spelet direkt, förklarar han och berättar samtidigt att det inte tog lång tid från upptäckten till att han hade skapat sitt första videoklipp.
– Någon vecka efter att jag laddat ner Minecraft kollade jag och min kusin på en let’s player som spelade igenom spelet. Då sa min kusin att jag också borde göra en let’s play av Minecraft. Där någonstans började det.
Marcus Nyman tog först inte riktigt meningen på allvar, men några dagar senare gjorde han en video där han spelade spelet och samtidigt kommenterade. Den lade han sedan upp på nätet.
– Jag fick en enda kommentar på den videon dagen efter som löd ”fortsätt”. Det var inga stora bokstäver, ingen punkt, ingenting, bara ”fortsätt” och därefter gjorde jag två videos till och sen växte det bara.
Idag har han nästan 15 miljoner visningar på sina klipp.
Hur skulle du vilja beskriva utvecklingen sedan starten? 
– Utvecklingen gick ganska långsamt i början men den har börjat öka ganska bra den senaste tiden.
Vad tror du det är som får så många att titta på videoklippen som du gör?
– Jag skulle tro att designen på min kanal och strukturen på mina videoklipp, hur dom är uppbyggda, är en stor anledning till att folk vill kolla på dem. Jag gör också extra arbetskrävande videos som kommer då och då. Jag tror att folk vill ha den lilla variationen av att få något extra någon gång ibland.
Vad får du respons från dina tittare?
– Jag får väldigt positiv respons från tittarna och många ger förslag på vad jag kan göra. Jag får en aning om vad folk vill se. Sen kommer det självklart tider då det är något jag själv vill visa, testa eller skapa. Då tar jag lite risken att tittarna kanske inte gillar det, men jag tycker det är bättre att se vad de tycker än att vara helt stel hela vägen.
Vad är det som driver dig till att lägga upp nya klipp?
– Jag har alltid varit väldigt intresserad av videoredigering och filmning, jag gör det mycket för att jag tycker det är skoj. Sen att folk ger positiv feedback gör  bara det hela ännu roligare.
Vad ger dig inspiration i ditt dagliga arbete?
– Allt ger inspiration, jag är väldigt öppen för idéer från andra och att testa nya saker. Så fort jag får en bra tanke skriver jag ner den.
Har du några tankar på att vidareutveckla din kanal och ditt varumärke?
– Ja, jag vill självklart kunna jobba med detta på heltid. Samtidigt vill jag också se hur långt det kan gå.
Hur ser ekonomin ut, kan du leva på dina videoklipp?
– Nej, just nu kan jag inte leva på att göra videos. Men om man räknar medelvärde så borde det inte vara så långt kvar tills jag faktiskt kan, och självklart längtar jag tills den dagen.
SNABBFAKTA:
Namn:
Marcus Nyman
Ålder:
19
Stad:
 Nära Göteborg.
Familj:
Mamma, Pappa, Bror och en hund.
Vloggkanal: 
http://www.youtube.com/STAMSITE
Twitter:
Stamsites
Person jag inspirerats av:
Mest davidr64yt på Youtube
Svensk youtubekanal jag följer: 
http://www.youtube.com/malvinstudios
Tjänar på min vlogg:
Ja
Mest spelade klipp:
My life in Minecraft del 1 (395 000 visningar).

Tidigare i serien:
Del1: William Spetz
Del2: De vet du

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. michael11mic says:

  Man kan väll inte inte säga ”Vlogg-kanal”? Marcus har ju borde gjort en vlogg, den från Retrospelsmässan. 😛
  Jag tycker det är kul att Marcus varit med i en sånhärn interview, med tanke på att jag varit prenumerant sedan Juni förra året! =D

 2. Adrian says:

  Kul! Det var genom let’s play videos som denna jag upptäckte Minecraft.

 3. Agnes says:

  Och där tog det slut eller? PewDiePie då? Och Malvin Studios är värda bifall.

 4. marcus svensson says:

  Jag älskar dina avsnit på youtube.Hälsa till norrbrink.
  /marcus svensson

 5. Kim says:

  Man hade ju kunnat skriva en uppsats om dig!!

 6. clara bastreri says:

  Jag är besatt av my life in minecraft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. jag älskar verkligen stamsite

 8. gillar verkilgen stamsite

 9. Annelie o Milton says:

  Min son Milton, 7 år, är ett stort fan av dig Marcus. Han sitter framför Youtube o kollar på alla delar 1-51 om o om o om igen =) Är ett stort Minecraft-fan pga dig!
  Lycka till i framtiden!
  Många kramar från Milton o hans mamma Annelie.

 10. jens says:

  när ska du göra mer my life in minecraft

 11. alaban says:

  Jag vill äta din gris men fick inte så då åt jag din gris, förlåt för det jag gjorde jag förstår att det var hemskt för dig att få sin gris uppäten på ett så vårdslöst sätt.

 12. alaban says:

  Jag ville äta din gris men jag fick inte, så jag åt den på ett vårdslöst sätt och jag förlåter dig Marcus!!!! Jag förstår att du saknar din gris som hette fis.

 13. Webbdagarna says:

  […] fastnade speciellt för en lite annorlunda vinkling som Beata Wickbom tar upp i sin intervju med Marcus Nyman, Misslisibell (som är min dotters idol) och Nellie Berntsson som alla tre, trots sin ringa […]

 14. Erik says:

  Jääää jag vill spela med dej marcus

 15. hej vad heter du på skype.

 16. ja vill gärna att vi blir vänner på skype marcus nyman.

 17. Filip says:

  Tack Marcus, du har verkligen inspirerat mig till att skapa en egen kanal.