Arkiv för
mobil

1 mars

Android vanligaste smartphone i Sverige – men vi surfar med Iphone

Mobilanvändandet ökar explosionsartat i Sverige. Efter att branschen i flera år pratat om boomen är den nu här. Aftonbladet, Sveriges största mediesajt, märker det tydligt och har fler besökare bara i mobilen än vad Expressen.se har på hela sajten.
Så hur surfar vi? Nyligen avslöjade Twittercensus att ”Twitter for iphone” var den mest använda appen. Långt före eventuella appar för andra smartphones.  Trots det är Iphone inte den mest sålda smartphonen. Tittar vi internationellt har den inte varit det på länge. Läs vidare →

6 februari

Spotify: "Under 2013 betalar vi 3 miljarder till upphovsrättshavare"

screenshot 2013-02-06 kl. 10.45.59

Foto: Leweb (cc-by)


Spotifys vd Daniel Ek talade igår på Innovation forum i Los angeles. Där berättade han nya siffror för den svenska musiktjänsten. Från starten 2008 tills nu har Spotify hittills betalat ut 3 miljarder. Men 2013 kommer beräknas slå allt. Då kommer upphovsrättshavare ta emot drygt 3 miljarder kronor (500 miljoner dollar) – på bara ett år.
-Vi går igenom en strukturskifte till mobilen. Den goda nyheterna är att det inte finns något vildvuxen illegal nedladdning på mobila plattformar som det finns på desktop, vilket möjliggör innehållsleverantörer att börja om från noll på digital distributionsmodeller. Det är som att vi alla får börja om från noll igen.
Läs mer hos Billboard.

31 januari

Formulär: Så slipper du reklamen från Wywallet

Från och med i morgon behöver alla som använder sms för att betala för sig i till exempel kollektivtrafiken registrera sig på nytt. Gör man det med Wywallet godkänner man också att man tar emot riktad reklam från dem och andra företag. Detta har Ajour skrivit långt om tidigare. Efter det har Wywallet uppdaterat sina villkor. Men fortfarande behöver man aktivt avregistrera med ett mejl för att slippa reklamen. Ett förfarande som är långt krångligare än det enkla sms som krävs för att godkänna avtalet (och reklamutskicken).
Därför har Ajour nu satt ihop ett enkelt formulär. Använd den mejladress du använde för att registrera dig på Wywallet, ditt namn och underskrift och tryck på ”skicka”, så har du avregistrerat dig från reklam-sms:en.
Läs vidare →

23 augusti

25 april

Tricket: Så blev Aftonbladet mobil större än hela Expressen och SvD större än DN

Älskar du också kvällstidningstwisten på rubriken? Detta är hursomhelst väl värt att notera. Under några veckor nu har mobil.aftonbladet.se varit större än hela Expressen.se. Viktigt att notera är dock att om man räknar på totalt unika på en hel vecka är Expressen fortfarande större, men granskar man siffrorna ser man att Aftonbladet, bara på mobilplattformen, är större än Expressen på alla andra nivåer. Störst på helgdagar, största på vardagar, störst på sidvisningar, störst på antal besök. Läs vidare →