Arkiv för
nationaldemokraterna

30 november

"Den nationalistiska idén är viktig för mig"

Igår uppmärksammade Smålandsposten att Annika Rydh som har en av SD:s platser i kommunfullmäktige i Älmhult tycker det är ”ok att kalla en neger för en neger”. Idag har det blåst ordentligt kring Rydh men hon har också försvarats av partiets pressekreterare Martin Kinnunen samtidigt som den tidigare SD-styrelseledamoten Camilla Rågfors Newsmill menar att partiet tjänar på debatten om uttrycket.
Där kunde det varit klart. Där kunde vi ha gått vidare. Så blev inte fallet.
Idag dök det nämligen upp en skärmdump från Rydhs Facebook-vägg där en person postat en bild med humor med tydlig rasistisk ton.
Läs vidare →

22 oktober

Nationaldemokraterna om sin Facebookannons: "Det är bara att gilla läget"


Detta mötte Felicia Alexandersson när hon imorse gick in på Facebook. En annons för det främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna, toppad av den ökända formuleringen ”bevara Sverige svenskt”. Alexandersson berättar för Ajour att hon tycker det är obehagligt.
– Det är för jävligt. Jag förstår att det är fritt för partier att annonsera, men samtidigt vill ju inte jag ha såna annonser på samma sätt som jag inte vill ha SD:s partiprogram i brevlådan.
– Det är konstigt att just jag får den, för man brukar ju få annonser utefter var man varit och tittat på nätet, och jag har absolut inte kollat på något sånt här.
Läs vidare →