Arkiv för
school of seven bells

17 december

Ett urval av de senaste veckornas nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDe senaste veckorna har kanske framför allt dominerats av fina hiphop- och r&b-släpp. Till det senare hör dessvärre ännu inte Rihannas ”Unapologetic”, som fortfarande saknas på Spotify.
Själfulla Sinkane (från Yeasayer med flera) svängde på sin ojämna debut – som tydligt lyfte fram afrikainfluerade rytmer.
Alicia Keys senaste alster kanske inte levde upp till titeln, men så pjåkigt var det ändå inte sett till höjdpunkter som housepianot i “Listen To Your Heart”, crescendot i “101”, den intensiva och sångmässigt magiska Maxwell-duetten “Fire We Make” och så “New Day” förstås.
School Of Seven Bells lämnade med största tydlighet vålnaderna från det tidigare i år släppta konceptalbumet “Ghostory”, för att istället sprudla av något ofullbordade idéer samt… än mer spöklika stämningar och kyliga synt/shoegaze-melodier.
Läs vidare →

12 mars

Ett urval av de två senaste veckornas nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDet blev ingen Spotify-post förra veckan. Jag tar därför igen det jag missade då och sammanställer i veckans post ett urval av de två senaste veckornas bästa album på Spotify. Endast album eftersom det skulle bli för mycket annars.
Xiu Xiu firade tio år med fullt ös. Gränser som tänjdes, galenskap som spreds, experiment som utfördes, oljud som tuktades samt energi som frigjordes. Musik som tog över ditt liv.
Hooray For Earth landade slutligen i Europa med sin efterlängtade experimentella och oerhört medryckande syntrock.
Låtarna på School Of Seven Bells konceptalbum, om spöken som omgärdade huvudkaraktärens liv, höll betydligt bättre kvalitet än konceptet som sådant.
Fanfarlos folkinslag, bombasm och starka låtar viftade enkelt bort eventuella av Coldplay kvarlämnade hörlursspår.
Läs vidare →