Arkiv för
Stefan löfven

14 februari

28 januari

ICA Ladan Kaxås får stöd från jämtlänningar – och Stefan Löfven

Salem, Brenda, My, Fredric, Petra, Maria, Ingrid m.fl. välkomnar nya invånare till Sverige
Det här inlägget skulle egentligen handla om hat. Om hur ICA Ladan Kaxås och ICA-handlaren Bo Oskarsson har blivit hotad på nätet för att han försökte välkomna människor som flytt från krigets Syrien. Om hur så många initiativ för förbättrad integration ständigt bemöts av hat, hot och rasism. Men under förra veckan upptäckte jag en ny tendens, att hatet i sig började bemötas av stöd till den utsatte. Att allt fler engagerar sig för att ge varandra stöd i kampen mot rasism.
Läs vidare →

30 januari

Upprättelse för tidningen VF:s Löfven-miss – bankmusen blir internationell nyhet

Förra veckan fick tidningen Västerbottens Folkblad rejält med hyllningar för sitt scoop om att Stefan Löfven blir Socialdemokraternas nya partiledare. Men lika mycket hån fick de utstå för att tidningens största scoop någonsin inte fick toppa tidningen. Istället toppade…en mus.

Foto: @patrickkrainer


I intervju efter intervju fick tidningens chefredaktör Daniel Nordström förklara att de fick scoopet sent, så sent att de inte hann göra om tidningens förstasida innan den skulle gå till tryck. Läs vidare →

26 januari

Följ Twitters reaktioner på Löfven som ny S-ledare

Hela Sverige snackar nu om det – Stefan Löfven blir ny ordförande för Socialdemokraterna. Det bekräftar hans mamma(!) till till exempel Allehanda.se.
Västerbottens folkblad blev först med nyheten – och hann få med riksnyheten i papperstidningen. Trots det hade man en större bild nyhet att dra på ettan (bild via @patrickkrainer) (läs intervju om varför hos Medievärlden): Läs vidare →