Arkiv för
William Petzäll

25 oktober

Twitterkapningen påminner om nätets skörhet

Riksdagsledamoten William Petzälls konto på Twitter blev hackat. I flera timmar postade kontot ut information som påstod sig avslöja spelet bakom Sverigedemokraterna, Politiskt inkorrekt och att partiet hade insyn i medias och andra partiers mejlkorgar.
Saken blev en riksnyhet.
Ett Twitterkonto blir hackat – och Sveriges största tidning skickar ut en ”flash”, ett nyhetslarm, om saken. Kanske sammanfattar Joakim Jardenberg det bäst när han skriver att det är dagen då sociala medier blev av med oskulden.
Händelsen påminner om hur bräcklig infrastrukturen för nya informationsflöden är. Samma infrastruktur som tidningar, politiker, företag och kändisar använder i allt högre grad och som får allt större genomslag. Läs vidare →

Alla ögon på Petzäll – Uppdaterat: Petzälls twitterkonto kapat

I morse började den politiske vilden William Petzäll, som tidigare i år hoppade av Sverigedemokraterna, twittra att han ska avslöja spelet inom Sverigedemokraterna.
Därefter berättade Petzäll om vilka som ligger bakom den nya sajten Avpixlat, ”Det är Martin Kinnunen och Kent Ekeroth tillsammans med Linus Bylund som ligger bakom avpixlat.” Sedan följer information om att SD ska ha haft tillgång till flera reportrars (på de stora tidningarna) mejl. Petzäll har skickat ut hashkoder som används för att knäcka lösenord.
Läs vidare →