Vad vi kan förvänta oss av Apples Event


Om några timmar startar förmodligen det största Apple eventet någonsin där vi förväntar oss att få se den nya iPhone 5. Enligt alla rykten och läckor så skall den nya iPhone bli längre genom att den får en 4 tums skärm med 16:9 Aspect Ratio. Riktigt filmformat i liggande läge alltså.
Den kommer att få en ny mindre dockkontakt som internet hos Apple kallas ”Lightning”, så det innebär förmodligen att den kommer att stödja USB 3.0 som alla nya Apple-prylar gör. Om vi får drömma lite kan vi hoppas på att den också kommer att stödja Thunderbolt.
Baksidan på telefonen ser ut att bli två-tonad. Förmodligen för att släppa igenom NFC och LTE-kommunikationen.
Kameran kommer att få en ny funktion kallad Panorama-läge, så enkelt kan fota panoramabilder.
Hörlursuttaget flyttas till undersidan där också två mycket större stereohögtalare finns. Förmodligen på grund av alla nya Siri-funktioner den får.
Förutom den nya iPhone kommer vi förmodligen också att få se nya iPods. Där den nya iPod Touch kommer att få samma större skärm med samma skärmupplösning som iPhone 5. Den nya Panoramafunktionen i kameran får sannolikt också skärmen.
Det är förmodligen bara lite av vad vi kommer at få se av alla Apple produkter.
TEXTStefan Svartling
Mer läsning:
Macrumors sammanfattar ”everything we know”
Och på svenska skriver till exempel Applovin och Sweclockers sammanfattande.
Apples event börjar klockan 19, men sänds sannolikt inte med rörlig bild, men här kan du följa vad svenska Twitter skriver om saken under taggen #applevaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *