Varför hänger mannen bak på bussen?


I söndags åkte Khaled Flash bil genom Malmö när han plötsligt såg en kille som klamrade sig fast på baksidan av en buss.
– Det var min vän som fotade. Jag körde bil och sedan ser vi honom och jag bara ”fota killen”!, säger Khaled Flash till Ajour.
Han la ut bilden på Facebook och den blev snabbt viral.
– Bilden har spridit sig sjukt snabbt. Över 8000 gillningar och mer än 1000 som har delat den vidare.
Snart fångades den upp av länkdelarsajten Reddit och delades snabbt.
Kvällsposten fångade upp bilden och ringde lokaltrafiken för en kommentar.
– Jag har varit i branschen i 25 år och detta är en av de få gånger jag har sett något sådant här. Det är oerhört sällan det inträffar, säger Staffan Kromnow från bussföretaget Veolia till Kvällsposten.
Khaled Flash vet ingenting mer om personen eller om vad det handlar om. Kvällsposten försöker koppla det till andra farliga lekar, som tågsurf, eller åka mellan tunnelbanevagnar. Men vet du mer? Vem är personen, varför klättrade de? Är det vanligt? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet, eller anonymt på tips@ajour.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Han har i alla fall inte en tanke på att hans mamma och pappa har lagt ner 20 år av tid och energi på att bära, amma, byta blöja, natta, läsa saga, vaka, vabba, lyssna, tjata om läxan, bråka, krama, stå ut med häng på byxan, diskutera, fråga, lära ut, torka spyor, ha hänglås på barskåpet för att han skulle kunna växa upp och leva ett långt liv.

 2. Lena says:

  Om jag får gnälla lite så tycker jag att det är lite tveksamt att uppmärksamma sådana här tilltag, då det uppmuntrar dumdristigt beteende 🙁 Nu är väl skadan redan skedd, pga den virala spridningen på FB etc, men ändå. Jag blir bara arg när jag ser att folk beter sig så idiotiskt! Håller med Nattens bibliotek.

 3. Johan says:

  När jag gick på högstadiet (på det glada 80-talet) så var det inte helt ovanligt att ”folk” hängde efter skolbussen på detta sätt. De bussarna hade cykelhållare bak, som var lämpliga att hålla fast i.
  Har dock inte sett fenomenet sedan dess.

 4. Ride84XL says:

  Haha – bussurfning.
  Att det är så ovanligt som beskrivs är nog bara beroende på fordonens utformning
  – det är inte många bussar man kan göra sådär på, eller så går det men är väldigt riskabelt då det inte finns mycket att stå på eller hålla i. På tåg och spårvagnar så är det däremot betydligt vanligare.
  Jag brukar åka längst bak på pendeltågen här i Stockholm – det är ju hur kul som helst (fart- och frihetskänslan) 🙂
  X60 (nya pendeltågen) har koppel som är så stora att man t o m kan sitta bekvämt på dom och åka med och det finns bra med saker att hålla i (och dom går snabbt också – upp till 160 km/h)
  Även på dom gamla (X10) finns bra ledstänger och fotsteg som man kan stå på. Dom äldre (CX) kan man också åka på – längst bak eller mellan vagnarna. Går inte så snabbt, men härlig känsla att åka i tunnlarna och även på några av dom sköna broar som finns.