Ajour-grundare nominerad till Stora Journalistpriset


I dag sträcker hela Ajour på sig och säger GRATTIS till Ajours medgrundare Sofia Mirjamsdotter som nominerats till Stora journalistpriset!
Sofia Mirjamsdotter får nomineringen tillsammans med Johanna Koljonen för deras initiativ #prataomdet. Nomineringen, som är i klassen ”Årets förnyare” lyder:
”För att ha gjort det privata allmängiltigt och fått en hel värld att prata om det.”
#Prataomdet var under slutet på förra året ett samtalsämne på Twitter som startades av Johanna Koljonen och fick spridning med hjälp av Sofia Mirjamsdotter. På kort tid pratade hela Sverige om negativa sexuella upplevelser. Gråzonerna och hur man kanske först i efterhand förstått att något gått fel. Eller kanske fortfarande då är osäker. Genom att twittra med ”#prataomdet” fick Sofia och Johanna med sig hela Sverige att skapa ett språk utan skam om sex och var gränsen går.
Som en följd av debatten publicerade bland annat DN, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, City och City Skåne, Nyheter24, ETC, Dagens Arena, SVT Debatt och Bang, texter på ämnet.
I klassen ”Årets förnyare” är även SVT:s ”Fas3” och Norrans chefredaktör Anette Novak nominerade.
Vinnaren presenteras under en gala den 24 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. […] Mer om nomineringarna: Allehanda.se, Sundsvalls tidning, Medievärlden, Dagens Nyheter, Resumé, Dagens Media och såklart Ajour. […]

 2. Fredrik Wass says:

  Grattis! Bra jobbat och bra att ni båda blev nominerade.

 3. Linda says:

  Men wow! Det här hade jag missat. Stort, stort grattis!

 4. Magnus aka Kallvinkel says:

  Det här är underbart! Mymlan/sofia har varit en favvo länge och det här gläder mig mycket. U go! Och grattis!

 5. […] här är ert pris. Alla ni hundratals som twittrat om det, och pratat om det. Orden kommer från Ajours Sofia Mirjamsdotter, direkt från scenen där Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare […]