Ann Heberlein om sin twitterentré: "Märkligt"

Kvällens medieankdammssnackis på Twitter var om författaren och teologen Ann Heberlein verkligen var den som stod bakom twitterkontot @AnnHeberlein.
Tidigt ute att ifrågasätta var Peter Wolodarski, Dagens nyheters chef för ledarredaktionen.

Vilket fick Heberlein att ilskna till:

Men flera var fortfarande tveksamma. Bland annat hängivna fans som tyckte det var en osmaklig stöld av Heberleins identitet:

Flera slöt upp och var tveksamma. Särskilt reagerades det på Heberleins presentation av sig själv:

Bland annat Expressens kulturredaktör Gunilla Brodrej reagerade på just det, vilket fick Heberlein att snabbt replikera:

 
Så är @annheberlein den riktiga Ann Heberlein? Ja. Ett snabbt mejl till hennes mejladress på Lunds universitet – och hon bekräftar.
Vilket hon kanske även gjorde till Peter Wolodarski efter ett tag, då han senare twittrade och bekräftade att hon var ”real”.
Vilket överhuvudtaget måste vara en väldigt märklig känsla. Att göra entré på en plattform som sig själv, men ingen tror att du är du. Tills någon annan bekräftar att du är ”real”.

Vi fortsätter att mejla lite om saken:
Hur kändes det att få det här mottagandet?
– Märkligt.
Hade du väntat dig det?
– Nej.
Har du något förståelse för de som trodde att du var fejk?
– Nej.
– Mänsklighetens största problem är, som vanligt, dess monumentala brist på humor, säger Ann Heberlein.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Malinka says:

  Nå, det är väl inte underligt om man vill vara säker på att kända personers konton som dyker upp på Twitter verkligen tillhör dem själva?
  Tycker det är Heberlein själv som saknar humor.

  • Sofia says:

   Du har absolut en poäng i att det är helt normalt att kolla kändisars twitteridentiteter. Men inte så konstigt om den som är ny på Twitter inte har full koll på hur vanligt det är med fejkkonton och reagerar därefter?

   • Malinka says:

    Nej, att man inte har koll förstår jag. Men det är ändå märklig reaktion tycker jag, och milt sagt egocentrisk: Klart det är jag, det ÄR ju jag.
    Som ny på ett forum, vad det än vara månde, tycker jag att det är vettigt att anta att ”gamlingarna” kan veta något som man själv inte vet. Och gå in med lite mer ödmjukhet.

 2. Björn Sennbrink says:

  Det är inte jag som skriver den här kommentaren. Det är Björn Sennbrink.

 3. […] Däremot har #ajour lyckats nå Ann Heberlein per mejl för en kommentar i ett liknande ärende (citerar): […]

 4. Deeped says:

  Jag tycker det är intressant utifrån aspekten krav på identifikation kontra internetfrihet. Om Twitter mfl ska avkräva folk ett id så blir det onekligen en viss svårighet för whistleblowers och personer som behöver vara anonyma att kunna använda tjänsten (samma prob med Facebook).

 5. Fru Uggla says:

  Om detta är att vara Ann Heberlein så säger jag bara: You go Ann!!!!!!

 6. […] Ann Heberleins text är svårtolkad och inbjuder till missförstånd. Den kan vara ett skämt liksom hennes ambition att skriva SCUM 2.0. Notera det dubbla […]

 7. […] ett effektivt sätt att få mycket pr-plats, utan främst för ”dramat” kring hennes entré på Twitter nu i höst. Den ständigt drabbade Heberlein lyckades ännu en gång att bli just drabbad. Men vi […]

 8. […] 45 dagar sedan gjorde författaren Ann Heberlein en av förra årets mest förvirrande entréer. Hennes twitteridentitet blev ifrågasatt av både fans och kollegor, vilket fick henne att till […]