Mange Makers släpper nya hits – genom att ändra några ord

Ni känner till Mange Makers? Pojkarna som gjorde en låt på skämt, ”Fest hos Mange” la upp den på Youtube och plötsligt satt med 5 miljoner visningar och ett skivkontrakt med Universal. Läs lite mer hos till exempel Metro.
Låten är en enorm succé tack vara spridning i sociala medier och Spotify. Under hösten har den legat stadigt på Spotifys lista över de 100 mest spelade låtarna.
Men löftet om en uppföljare har uteblivit. Eller?
I helgen har det smugits ut en variant på låten. Nu är det inte längre fest hos Mange, utan Jul hos Mange. Vilket är, med något undantag, de enda ord som bytts ut.
http://www.youtube.com/watch?v=lzZdK6AuFJ4
(Uppdaterat: låten har tagits bort, här är den uppladdad igen:)
http://www.youtube.com/watch?v=TA_nsogVKhU
Låten är inte uppladdad av Mange makers själva och Universal har inte skickat ut något pressmeddelande om saken. Men att det är deras egen produkt bekräftas av att den även ligger, helt färsk, på Spotify.
Knepet har lyckats förr. För några veckor sedan gjorde Idol en variant på låten: ”Fest hos Bagge”. Samma manér: Byt ut ett ord, sälj låten igen. Smart? Tja, det verkar ju funka i alla fall.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Aspelund says:

  Det enda jag undrar är varför man säger att de gjorde det på skämt. Eller säger de själva det? Jag tycker att det verkar som att de har lagt ner otroligt mycket tid både på låten (originalet) och på videon.

  • Ja, de säger själva det. Skrev en krönika om det här fenomenet för ett tag sedan och gjorde rejält med research på saken. Tror det var Sveriges radio som skrev att de gjorde det mest på skämt.

  • Sonja says:

   Jag tycker att det ser ut som något man gör bara för att det är kul. Bara för att man gjort det på sin fritid så betyder ju inte det att man haffsar!

 2. Lennart Orlander says:

  Det visar genomslagskraften i sociala medier mer än kvalitet på musiken.

  • Sonja says:

   Det finns musik som livnär sig på att va rejält, stabilt och fyllt med talang. och så finns det musik som bara är ”kul”. Det ena är egentligen inte sämre än det andra.

 3. Joseph says:

  Undrade alltid varför ’glögg in the box’ aldrig gjordes.

 4. […] känner mig som en gammal farbror som upptäckte det här först igår. Men Mange makers, som vi skrivit om tidigare, släppte en ny singel för en vecka […]