Arkiv för
Universal

28 december

Youtube rensar bland kanalerna – Universal tappar en miljard visningar

Ajour har tidigare skrivit om hur enkelt det är att köpa ”views” till ditt youtubeklipp. För några dollar kan du få tusentals klipp – utan att någon egentligen tittat på dem. Googleägda Youtube jobbar hela tiden på att komma åt spam-views och under helgen gjorde de en ordentlig julstädning. Flera youtubeanvändare rapporterar om hur klipp har försvunnit och några av världens största youtubekanaler har förlorat miljontals views, enligt Dailydot.
Men hur många handlar fejkade views? Google har ännu inte kommenterat rensningen, men klart är att till exempel skivbolaget Universal har tappat en miljard visningar! Dessutom har merparten av klippen från Universals konto försvunnit, just nu har kanalen bara sex klipp tillgängliga. Även SonyBMG tappar drygt 800 miljoner visningar och flera av världens största artister, Britney Spears, Michael Jackson, tappar runt 500 miljoner youtubevisningar.
Läs vidare →

12 maj

Mange Makers nya hit: Drick den


Youtubefenomenet Mange Makers har Ajour skrivit om flera gånger. Pojkarna som gjorde en låt på skämt, ”Fest hos Mange” la upp den på Youtube och plötsligt satt med 5 miljoner visningar och ett skivkontrakt med Universal. Läs mer i våra tidigare inlägg.
Efter Fest hos Mange har de släppt ett gäng varianter av samma låt och en uppföljare. Och i torsdags släppte Mange makers sin tredje singel – givetvis med sin start på Youtube. På två dagar har den fått över 350 000 youtubevisningar. Läs vidare →

19 december

Mange makers nya hit – en miljon visningar på en vecka

Jag känner mig som en gammal farbror som upptäckte det här först igår. Men Mange makers, som vi skrivit om tidigare, släppte en ny singel för en vecka sedan.
Det svenska bandet som la upp en musikvideo på skämt i somras, fick 5,5 miljoner visningar och ett skivkontrakt av Universal, har sålt platina i Norge och Sverige och är alltså nu tillbaka med ny låt. Den här gången har de inte bara bytt några ord, utan även några beats. Vilket är en uppgradering. Främst märks det att Universal har varit med i produktionen.
Ändå är det väl förvaltat nörderi och humor. Vilket såklart allra mest bevisas av att klippet har fått 1,2 miljoner visningar på en vecka. Succén verkar upprepa sig.
http://www.youtube.com/watch?v=d-j_Foia8oQ
Uppdaterat: Givetvis är också Mange Makers nya låt Sveriges mest spelade på Spotify. (uppdaterat 9/1 – fortfarande Sveriges mest spelade låt)

28 november

Mange Makers släpper nya hits – genom att ändra några ord

Ni känner till Mange Makers? Pojkarna som gjorde en låt på skämt, ”Fest hos Mange” la upp den på Youtube och plötsligt satt med 5 miljoner visningar och ett skivkontrakt med Universal. Läs lite mer hos till exempel Metro.
Låten är en enorm succé tack vara spridning i sociala medier och Spotify. Under hösten har den legat stadigt på Spotifys lista över de 100 mest spelade låtarna.
Men löftet om en uppföljare har uteblivit. Eller? Läs vidare →