Arkiv för
Mange Makers

12 maj

Mange Makers nya hit: Drick den


Youtubefenomenet Mange Makers har Ajour skrivit om flera gånger. Pojkarna som gjorde en låt på skämt, ”Fest hos Mange” la upp den på Youtube och plötsligt satt med 5 miljoner visningar och ett skivkontrakt med Universal. Läs mer i våra tidigare inlägg.
Efter Fest hos Mange har de släppt ett gäng varianter av samma låt och en uppföljare. Och i torsdags släppte Mange makers sin tredje singel – givetvis med sin start på Youtube. På två dagar har den fått över 350 000 youtubevisningar. Läs vidare →

19 december

Mange makers nya hit – en miljon visningar på en vecka

Jag känner mig som en gammal farbror som upptäckte det här först igår. Men Mange makers, som vi skrivit om tidigare, släppte en ny singel för en vecka sedan.
Det svenska bandet som la upp en musikvideo på skämt i somras, fick 5,5 miljoner visningar och ett skivkontrakt av Universal, har sålt platina i Norge och Sverige och är alltså nu tillbaka med ny låt. Den här gången har de inte bara bytt några ord, utan även några beats. Vilket är en uppgradering. Främst märks det att Universal har varit med i produktionen.
Ändå är det väl förvaltat nörderi och humor. Vilket såklart allra mest bevisas av att klippet har fått 1,2 miljoner visningar på en vecka. Succén verkar upprepa sig.

Uppdaterat: Givetvis är också Mange Makers nya låt Sveriges mest spelade på Spotify. (uppdaterat 9/1 – fortfarande Sveriges mest spelade låt)

28 november

Mange Makers släpper nya hits – genom att ändra några ord

Ni känner till Mange Makers? Pojkarna som gjorde en låt på skämt, ”Fest hos Mange” la upp den på Youtube och plötsligt satt med 5 miljoner visningar och ett skivkontrakt med Universal. Läs lite mer hos till exempel Metro.
Låten är en enorm succé tack vara spridning i sociala medier och Spotify. Under hösten har den legat stadigt på Spotifys lista över de 100 mest spelade låtarna.
Men löftet om en uppföljare har uteblivit. Eller? Läs vidare →