Den olyckliga bildvinkeln på SD:s Björn Söder

Sverigedemokraterna har haft partikongress i helgen. På hemsidan har man lagt ut lite bilder från lördagen.
Som den här, till exempel. Helt autentisk och hittad här (uppdaterad:Bilden är nu borttagen från hemsidan, såhär såg det ut). Inget konstigt alls.

Foto: Eric Myrin (copyright) - lånad med tillstånd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

37 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Roger says:

  Nja lite kul var det, inte helt och hållet mitt i prick.

 2. Sonja says:

  dom har tagit bort det från sin sida nu 🙂

 3. Lollo says:

  Klockren.

 4. Emanuel Sandberg says:

  Kul juh, såg dock att de har bytt ut till en inte lika ”olyklig bildvinkel”.

 5. Bo Lind says:

  Jag vet inte varför ni inte gillar den demokratiska processen. SD är ett demokratiskt parti invalt i Sveriges Riksdag. Jag tror SD är det mest utsatta parti i Sverige . Som en sann demokrat så blir jag rädd när vissa grupper hotar folkvalda personer i bostaden etc.
  mvh BL

  • Det blir jag både rädd och djupt bekymrad över. Men vad har det med saken att göra här? Har någon hotat? I det här sammanhanget handlar bilden väl om ett lustigt och ärligt misstag, utifrån den debatt som finns kring SD just nu.

   • Nero says:

    Nej drar du bilden genom Nero ser du att det är ett montage och den är falsk, dock skickligt gjord.

    • Skojar du nu? Jag har pratat med både pressekreterare på SD och fotografen. Bilden är inte ett montage. Varför skulle SD vilja lägga ut den här bilden medvetet? Skoja lite med sig själva? Det är en lustig slump.

  • cktt says:

   Googla frasen ”sd politiker misshandel” så ser du att det är ungefär 50/50 länkar om att ”sd-politikern” misshandlat någon eller blivit misshandlad. Och det är inräknat alla arnold-skär-sig-i-pannan-artiklar. SD är ett parti som både söker och lyckas få konfrontation, då går det som det går. Synd bara att media tar varje chans de får att spela på SD’s lilla sorgeflöjt.

  • Ett av de säkraste tecknen på extremism är avsaknad av humor.

 6. Erik says:

  Okej, så det är mikrofonen som är det roliga? Jag trodde det var ”TillsamanSS”.

 7. Bengt Blomberg says:

  Slår an en liten Mussolinipose på köpet

 8. gustav says:

  Det tog tid innan jag upptäckte vad som var så himla roligt med denna bild. Detta är inte av en slump. Bilden är ett montage. De vill sända ut ett sublimt budskap.

  • Vet inte om du skojar, men bilden är inget montage.

  • Linus says:

   1) Slå upp detta ord: sublim
   2) Är det SD som är sublimt? Lite väl förgstarkt ord för att beskriva ett nationalistisk parti (oj, jag glömde – försöker ju sudda ut sin historia genom att kalla sig socialkonservativa, eh…)
   3) Att uttrycka sig med ordet sublim låter lite väl mycket korsriddare enligt min smak… Kanske fundera över hur man uttrycker sig?

 9. danpark says:

  Ja Håkan Juholt har ju redan en mustasch.

 10. Nero says:

  Förstår inte varför man måste motarbeta demokratin så mycket.

 11. sara larsen says:

  Jag tyckte definitivt att SS.missen var roligast. Tillsammans SS… Lättroad 🙂

 12. Martin Källström says:

  Varför är det ingen som nämner Hitlers namn även om det är honom vi pratar om? Varken du, Emanuel eller ni som kommenterar. Är han som Voldemort?
  Eller blir det för billigt om man skulle säga rakt ut ”mikrofonen gör att han ser ut som Hitler”? I så fall, är det inte för billigt även när man bara antyder det?

 13. Göran Peterson says:

  Han har glömt att kamma snedlugg…

 14. Tjänsteman says:

  Jag röstar på SD, och blir lite orolig över den mentala hälsan hos mina medväljare (antar jag att de är?) som har skrivit här – det här var ju faktiskt en rätt skojig bild, som uppenbarligen inte är ett montage. Emanuel har ju fått lov att använda bilden, vilket jag uppskattar då jag inte hade sett den annars och den fick mig att dra på smilbanden en stund iaf 🙂

 15. Johan says:

  Tänkte först, jaha har han fått micken i näsan. Men sen när jag läste vissa kommentarer här så insåg jag att pk folket såg något annat. Är en rolig bild, men tyvärr så förknippar pk folket men något helt annat. Som man känner sig själv känner man andra.

 16. Sara B says:

  Ja men äntligen får vi en sann bild av detta populistiska/ hatiska/ medeltids-/ de-flesta.i-vårt-parti-har-inte-gått-ut-högstadiet-parti!!
  Johan: Pk-maffian kanske har en liten poäng där eller? Det de känner (kommentar på ditt slutcitat) är förmodligen den lite härliga känslan av kunskap. Den kunskapen gör att de ser tydliga likheter med 30-talets Tyskland och det SD gör med Sverige idag.
  Nu kanske du tycker att jag är en sådan där kulturmarxist eller så… Have i got news for you, de finns inte! DETTA är ju ett montage om något! Hahaha. Läs en valfri bok så får du se.
  puss o kram

 17. Linus says:

  Tyckte detta var mer intressant än att höra om sk demokraters förmåga att uppfatta visuella skämt…
  http://kverulans.wordpress.com/

 18. Jesper says:

  Och vart påminner Sverigedemokraterna om Hitler? Förstår inte liknelsen.