Kvinna gripen efter rasistiskt utbrott på spårvagn

Tidigare under dagen postade jag en video i Ajours Twitterruta på en kvinna som med sin son i knät får ett utbrott på spårvagnen i London och skriker obscena rasistiska saker. Videon laddades upp igår (jag vill varna för grovt språk):
http://www.youtube.com/watch?v=i47HoiM0Au8
BBC uppger nu på eftermiddagen att kvinnan har gripits på grund av en ”racially-aggravated offence”, alltså ett så kallat hatbrott. Det värsta i den här historien är väl tyvärr att hennes barn måste växa upp med detta hat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. MrArboc says:

  Hon behöver nog vård, inte straff… Jag vet att det finns många som delar dom åsikterna, men ett sådant utbrott på ett sådant ställe är inte friskt.

  • Nu låter det ju på dig som att det skulle vara annorlunda om det skett i ett annat sammanhang, ett mycket konstigt resonemang.
   Jag blir både arg och ledsen när jag ser sånt här. Jag blir också rädd och oroad för hur världen kommer se ut om sjuka åsikter som dessa får utbrett fäste, en hemsk och oerhört skrämmande tanke.

   • MrArboc says:

    Ja, det hade varit annorlunda om hon sagt det vid ett köksbord tillsammans med andra människor som delar hennes åsikter.
    I en tunnelbanevagn, med sitt barn i famnen, omringad av de personer hon spyr galla över? Inte friskt. Även personer med åsikter som avviker från det accepterade brukar ha självbevarelsedrift och vill sällan få sina tänder inslagna av en välplacerad knytnäve.
    Det låter på dig som att du tror att jag delar hennes åsikter, en mycket konstig slutsats.

 2. Alex L says:

  Hon ser fett maxad ut och har dessutom helt jävla fel i allt hon säger.
  Däremot tycker jag att man skall få vädra även sjuka åsikter utan att bli arresterad.

  • Lollo says:

   Men vart skulle du sätta gränsen för vad för sorts åsikter man får vädra? Eller ska det vara fritt fram för vadsomhelst?
   Vilken tur att alla handikappade är så jävla blåsta iaf, DE skulle ju aldrig förstå om man utsatte dem för kränkningar och förtal. Alltid några man kan ta ut sina aggressioner på. ????
   Jag förstår vad du menar, yttrandefrihet osv, men det finns absolut en gräns för vad som kan vädras.

 3. Karin says:

  Det enda jag tänker är: Stackars, stackars, stackars barn…

 4. Fredrik says:

  Talar inte hennes ansiktsrörelser för droger? Det är det första jag tänker på, åtminstone. Min förhoppning är att socialen tar hand om barnet tills dess att mamman fått vård och är friskförklarad, för sjuk är hon.

  • Moa says:

   Jag tänkte detsamma direkt, men utan någon verklig erfarenhet. Förhoppningsvis var det tydligt vid arresteringen. För pojkens skull.

 5. Sonja says:

  Men hjälp, något står inte rätt till med den här kvinnan. Psykos? Droger? Klippet är jätteläskigt och då syftar jag inte på språket, utan hennes gester, hennes ansiktsuttryck. Något är väldigt väldigt fel och jag hoppas att hon får vård.

  • Lollo says:

   Håller verkligen med, hon är ju en ”redig” medelålders mamma, som ser ”normal” och modern ut. Inte en gammal person som eventuellt färgats i sina åsikter av ett tidigare samhälle. Hon är inte heller en ung tonåring som har tagit sig an en ståndpunkt utefter de äldre personer som finns omkring henne utan att själv reflektera. En helt ”vanlig” modern mamma, som ser helt indoktrinerad när hon talar om något som hon upplever är så fel att man nästan skulle kunna bli övertygad av HENNES övertygelse. Om det inte var helt fel, oförnuftigt och helt avsaknade relevans.

 6. Tony says:

  Det skär i hjärtat av att leva sig in i den lille pojkens situation.

 7. viktor says:

  Hade ni några diskussioner före det att ni länkade till den här filmen? Med tanke på att den visar ett ganska litet barn i en väldigt utsatt situation. Vilka konsekvenser tror ni spridningen av filmen kan få för pojken?
  Vänliga hälsningar
  Viktor

 8. Gem says:

  Det här var nog det sjukaste jag sett denna veckan.
  Jag gissar på psykos av nåt slag för det där är inte friskt. Enda anledningen till att hon inte fick stryk på det tåget är förmodligen för att hon har barnet i famnen.
  Jag tycker inte synd om barnet för hatet, jag tycker synd om barnet för att mamman är uppenbarligen sjuk och ingen har gjort något förrän nu.

 9. Bjassen says:

  Inte friskt nanstans att utsatta sin son for ett sadant javla utspel.
  Inte en tanke pa honom, hade hon blivit nerslagen, vad hade da hant med hennes son? man borde inte bli forvanad men likt forbannat blir man bade forvanad, provocerad och upprord.

 10. Johan says:

  Håller med nedanstående. Det är mer än tydligt att hon inte är psykiskt frisk. Men fruktansvärt är det, i vilket fall.

 11. Rune Olsen says:

  Undrar på om straffet kommer att stå i stil med dom tjejer som gav sig på en vit kvinna i Leicester och skallade ’Kill the white slag’ medan de sparkade henne i huvudet när hon låg ned. England verkar inte ta så allvarligt på rasistiska brott.

  • anna says:

   Nej, men i det fallet är det ju en vit kvinna som nästan blir dödad av fyra svarta muslimska kvinnor – såklart ingen bryr sig. De enda som kan bli utsatta för rasism är ju svarta, gula, röda osv. – inte vita! Har du inte lärt dig det än? Sedan om vita svenska, norska och europeiska kvinnor är de enda som blir våldtagna av invandrare spelar ingen roll, det är bara svenska tjejer som blir kallade svennehora, svennefitta osv, svenska killar är överrepresenterade som misshandelsoffer, rånoffer och invandrare överrepresenterade gärningsmän spelar INGEN ROLL. KOM IHÅG DET! Det är alltid synd om de som är ICKEVITA – DE ÄR ALLTID OFFRENA – OAVSETT VAD SOM HÄNDER!
   Sverige kokar…