Förundersökningen mot Biljett.nu's VD läggs ner

Åklagaren i Göteborg har valt att lägga ned förundersökningen mot Biljett.nu’s VD vilket innebär att samtliga polismyndigheter runtom landet som tagit emot anmälningar kommer att lägga ned även dessa utan vidare förundersökning. De drabbade uppmanas av polisen att istället vända sig till företaget för att få sina pengar tillbaka. Däremot fortsätter förundersökningen gällande försäljning av falska konsertbiljetter. Där har polisen i nuläget mottagit cirka 150 anmälningar. Från BiljettNu’s sida är den senaste informationen att man kommer ersätta kunder som inte fått några biljetter till Springsteen-konserten med
hela biljettpriset.
Mannen greps 27 juli och anhölls misstänkt för bedrägeri. Han släpptes ur förvar tisdag 31 juli efter att domstol beslutat att inte häkta mannen.
Enligt kommentarer på den Facebook-sida som skapats av folk som inte fått några utlovade biljetter verkar det som att BiljettNu valt att betala ut viss kompensation för utlägg som kunderna haft utöver biljettkostnaden. (Tack till @CintAnders för tipset!)
Förtydligande: Ovanstående gäller anmälningarna kring biljetter till Bruce Springsteen-konserten i Göteborg. Det pågår samtidigt en förundersökning kring BiljettNu och försäljning av biljetter som ännu inte finns. Den förundersökningen är inte påverkad av ovanstående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.