Fyra roliga twitterkonton att följa

Ajour har och tipsat om roliga twitterkonton. Gimmick-konton som ofta parodiserar en person, eller ett fenomen. Som till exempel de två twittrarna bakom Gud, som är tillbaka efter en självpåtagen time-out efter ett alldeles för grovt skämt om Rasmus Elm. Eller ”Zlatan Ibrahomovic” som rankar högre på en googlesökning än det officiella Zlatan-kontot.

På sistone har flera nya dykt upp och vi vill gärna tipsa några favoriter:

1) @Tjejhemlisar.
Helt nystartat och har Tjejhemlisar snabbt hittat publik som retweetar vilt. Om mens, bajsbesök och andra egenheter. Mest retweetat:

2) @OvanUnder
Redovisar i all sin enkelhet skräddarsydda sanningar om ditt flöde. Ett påstående om den som skrivit över och den som skriver under skapar sådana här iaktagelser:

3) @OveSolsidan
I dagarna gjorde ytterligare en karaktär från tv-programmet Solsidan debut på Twitter (här finns Mickan och Fredde) . Någon har antagit formen av Ove och skriver typiska kommentarer:
En favorit:

4) @OtursOlga

Roligast av de alla och snart en veteran bland gimmick-kontona. Det spelar ingen roll att hon har en engelsk förlaga (precis som med @blygsamt_skryt) Otursolga lyckas med en birljant, koncisa träffsäkerhet fånga tjejen som alltid har otur.
Tre favoriter:

Andra svenska konton vi uppskattar: @smakarleksord och @vilkentur. Har du egna favoriter? Tipsa oss gärna!