Göran Arnberg står bakom youtubesuccén ”Gagnef style”

Den gamla barnrockaren Göran ”Cowboybengt” Arnberg har redan vunnit en grammis för bästa barnalbum. Nu har han gjort en ny succé – genom att parodisera Gagnam style. Youtubeklippet ”Gagnef style” har funnits i en dryg vecka men de senaste dagarna har det skjutit i höjden, med snart 400 000 visningar.

Dalarnas tidning har tidigt bevakat klippet och intervjua Göran Arnberg.

- Ja du, det är en grej jag gjorde i höstas till kamraterna som en skojgrej. Sedan tjatade de om att ”den måste ut på youtube”. I söndags gjorde jag videon och så slängde jag upp den. Videon är gjord på sex timmar. Den är ju lite lågbudget, det är kul att jobba så. Det viktiga är att få det gjort. Och det är så man ska göra tydligen, jobbar man i åratal blir ingen glad. Det man gör på en kafferast – då står och slår sig själva med järnrör av glädje, säger han till DT.

Och i Gagnef kommun jublar man åt framgången.

– Människor som aldrig tidigare ens hört talas om Gagnef får nu namnet rytmisk inhamrat i hjärnan. För mig är det bara att tacka Göran och välkomna honom på en världsturné – i Gagnef, säger Gagnefs kommunalråd Sofia Jarl (C) till DT.

Uppdaterat: Någon ännu anonym opportunist har skapat en egen Gagnefstyle-sajt där man förklarar och ger lite fler länkar till Gagnef style. (tipstack @resedrommen)