Landslaget gjorde bragdvändning – så reagerade Sverige på nätet

Tisdagskvällen blev ett minne för livet för många svenskar. Det är lätt att man använder överord, men för många var det just överord som låg närmast till hands. Jag älskar att läsa kvällstidningarna en sådan här dag. Banks vassa penna, Nivas rusiga beröm. Men bäst är – som nästan alltid – att höra radiosportens referat. För den som missade det här är det måstelyssning!
Lyssna: Återupplev slutminuterna av Tyskland-Sverige (4-4) i VM-kvalet
Våra reaktioner handlade så klart om vändningen. Det tydliggörs kanske bäst av de ordmoln analysföretaget Lissly har gjort över vad vi skrev om matchen i första och andra halvlek.
I första halvlek handlade det mycket om vad vi måste göra, om Hamrén, om Kloses mål, om svordomar och vem som ska bytas.

I andra halvlek var det helt andra saker vi pratade om. Såklart. Då var vi glada, pratade om ”målet”, om Reinfeldt och att vi ”aldrig” trodde det skulle hända. ”sååå” ”sjukt” och ”knullade” var återkommande ord. Och Sanas miss.

Bryter vi ner och tittar på det så var inhopparen Sanas miss i slutminutrarna en snackis. Men inte bara för missen, utan också för hur lagkaptenen Zlatan tog hand om debutanten.

 
Och givetvis målet. Rasmus Elms 4-4-mål. En tweet, från skämtkontot @_gud fick extremt många delningar. Nästna 1200.


Oväntat stor uppmärksamhet fick också statsminister Reinfeldt som satt på hedersläktaren tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. På något sätt lyckades han förkroppsliga svenskarnas reaktion genom sitt glädjeskutt som snabbt blev ikoniskt på nätet – och fick en egen gif:

Faktum är att Reinfeldts glädjeskutt har gett honom mer publicitet än någonsin i sociala medier. Det menar i alla fall Lissly som jämför det med till exempel Almedalstalet i somras. Moderaterna var snabba med att göra egen grej på det, la ut ett bildcollage som i skrivande stund har över 23 000 likes.
Och – självklart – skapades det redan samma kväll en Hitlerparodi på saken. Hur Hitler reagerade när han fick reda på Sveriges kvittering:
http://www.youtube.com/watch?v=V27N8iQM_No&feature=player_embedded

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *