Arkiv för
Fotboll

12 februari

Trött tyckarjournalistik är inte längre tillräckligt

I en tid då tidningar inte bara konkurrerar med varandra om att förmedla information, utan även med företag, organisationer, bloggar, privatpersoner och mycket annat, så ställer det förstås högre krav på dem att göra det där lilla extra. Det som inte krävdes av dem för tio år sedan.
Det har inte DN Sport gjort idag.
Inför åttondelsfinalerna i Champions League, där de första matcherna spelas nu ikväll, har DN Sports Anders Lundqvist gjort en snabbgenomgång där han bedömer varje lags chans att gå vidare i procent. Genomgången får även stor plats i papperstidningen. Problemet är bara att han i de flesta fall är ute och cyklar.
Läs vidare →

3 januari

Fotbollsklubb bekräftar övergång – ifrågasätts på Twitter


Walesiska Newport County spelar i den engelska fotbollens femtedivision, den högsta serien under proffsligorna Premier League, The Championship, League One och League Two. Igår twittrade Newport ut att man lånar ut sin mittfältare Jake Thomson till Lincoln City, en klubb som håller till lite längre ner i tabellen i samma division.
Lincoln City verkade dock lite förvånade över att Newport var så snabba med att bekräfta övergången, och uppmanade Newport via en tweet tillbaka att i så fall omedelbart skicka över det påskrivna kontraktet.
En anledning till att Lincoln City hade lite extra bråttom kan ha varit att de ville hinna få Thomson, som har gjort två landskamper för Trinidad & Tobago, spelklar till lördagens möte med Ebbsfleet United. Brittiska Daily Mail frågar sig om händelsen kan kallas ”the first Twitter transfer”, då de menar att Lincoln City använde Twitter till att skynda på övergången. Senare under dagen kunde också Lincoln City bekräfta övergången.
Så snart som den 12 januari möts Newport och Lincoln City i ligan. Thomson kommer emellertid inte att kunna medverka i just den matchen på grund av en klausul i lånekontraktet.

17 oktober

Landslaget gjorde bragdvändning – så reagerade Sverige på nätet

Tisdagskvällen blev ett minne för livet för många svenskar. Det är lätt att man använder överord, men för många var det just överord som låg närmast till hands. Jag älskar att läsa kvällstidningarna en sådan här dag. Banks vassa penna, Nivas rusiga beröm. Men bäst är – som nästan alltid – att höra radiosportens referat. För den som missade det här är det måstelyssning! Läs vidare →

7 februari

Orrenius har skrivit årets bästa sportreportage – om okände Benny Lekström


Det var fullmåne i natt och jag kunde inte sova. Låg och vred och vände mig tills jag till slut tog upp mobiltelefonen och läste varenda länk jag kom över. I mejl, Facebook och på Twitter. Det var då jag ramlade över Johan Orrenius blogg.
Johan Orrenius är sportkrönikör på Expressen. Alltid väldigt bra, skarp och med nya perspektiv. Han har börjat blogga på senare tid och har en annorlunda ingång på bloggen. Skriver högpresterande inlägg, sällan nåt hafsigt, eller på slentrian.
Så också med hans långa bloggpost ”Balladen om Benny”.
Det handlar om fotbollsmålvakten Benny Lekström. Okänd för de flesta utom de mest inbitna, eller hammarbyarna. Spelat i Allsvenskan ett tag, men fick inte förlängt kontrakt. Han blev kontraktlös. Orrenius sympatiserar med Benny. Till den grad att han känner sig jävig, närmast oförmögen att porträttera honom eller situationen rättvis. Läs vidare →