Göteborgsband kuppar Bob hund

Omslaget till bandet Bob hunds nya album har legat ute ett tag. Ett roligt och simpelt omslag som ser ut som en bowlingbricka med reklam för lokala företag. Men alla företagen är påhittade av Bob Hund.
Vilket fick göteborgsbandet Swedish for beginners att inse att de kunde registrera webbadresserna till företagen – och länka dessa till sin egen musik på Spotify, rapporterar SR Sjuhärad.
– Jag såg ytterligare ett roligt skivomslag, i raden av roliga bob hund-omslag, och funderade på om företagen som fanns med hade köpt reklamplats av bandet. Men det visade sig att företagen inte existerade, och adresserna ledde ingenstans. Och eftersom domäner är extremt billiga att köpa, några tior bara, så jag köpte dem och länkade till lite skön musik, en marknadsföringskupp för oss själva, säger Thomas Jansson till Sjuhärad.
Greppet har fått Bob Hund att byta ut de aktuella företagsloggorna, men enligt omslagsmakaren beror det inte på att de fått kännedom om kuppen.
– Jaha? Åh fan! Där ser man, säger han. Jag har levererat flera olika arbetskopior av omslaget som har varit ute och florerat. Men jag vet faktiskt inte riktigt vad du pratar om. Jag måste kolla med bandet innan jag kan kommentera det här, säger omslagsmakaren Martin Kann till Sjuhärad.
 Lyssna på hela radiointervjun här:
Lyssna: Swedish For Beginners: ”Det har klickats ganska friskt, faktiskt”
Uppdaterat: Till Ajour kommenterar nu Bob Hund saken:
”1, Vi har aldrig bytt omslag. omslaget som låg ute var en dummy.
2, kommentarer om ’kuppar’ lämnar jag till dem som tycker de har kuppat.
Mvh
Marcus, manager för bob hund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *