HIV-patienter i London döda efter att ha fått råd av pastorer

BBC rapporterar att åtminstone tre HIV-patienter har avlidit efter att ha fått råd av pastorer att avbryta medicinering för att istället blir friska genom böner och sin gudstro. Detta säger vänner till de avlidna, samt en HIV-läkare. Mer på BBC.
I USA finns sedan tidigare den s.k. ”Pray the gay away”-fenomenet där homosexuella genom bön ska bli av med sin homosexualitet. Något som påstås stödjas av presidentkandidaten Michelle Bachmans make.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Ulrika says:

  Tack för två otroligt intressanta artiklar/videoklipp som jag aldrig skulle ha hittat annars. Om det är så ni på Ajour kommer att funka – peka ut intressanta händelser runt om i världen och diskutera dem – så kommer jag att följa allt ni skriver 🙂

 2. G Andersson says:

  Vilken fantastisk ny journalistik. Väl researchat. Att hitta en länk till ”gammelmedia”, public service dessutom, och kunna skriva några rader om länken. Ni revolutionerar verkligen med er nya journalistik.

  • Damon Rasti says:

   Jag vill hjälpa folk att hitta till nyheter som inte får medialjus i Sverige. Passar det inte, läs inte. Kram!

 3. Fredrik says:

  En sådan här post får mig att fundera över vilken ideologisk grund som Ajour huserar. Vad är det som är fokus förutom att spegla vad som händer på internet. Finns det dolda politiska eller religiösa grundvärderingar som påverkar urvalet.
  Personligen så anser jag att denna posten inte har innehållsvärde nog i sig själv, såvida det inte finns något ideologiskt ställningstagande bakom.

  • Damon Rasti says:

   Jag är inte religiös eller politiskt aktiv. Detta är bara en intressant artikel ur min synvinkel. Ajour kommer blanda långt med kort. Djupgräv med Youtube-klippt. I alla fall när jag skriver.

 4. Magnus says:

  @Fredrik
  Jag tycker det verkar som det ideologiska ställningstagandet bakom urvalet verkar vara att man inte ska försöka bota sjukdomar med böner, det är väl knappast kontroversiellt?

  • Fredrik says:

   Vad menar du med det? Att det är strikt ateistiskt ställningstagande?
   Både kommentaren till och själva BBC-artikeln andas dålig kunskap kring kristendomen.

 5. Markus Larsson says:

  Håller inte med övriga kommentarer riktigt. Att så tydligt tala om kopplingen mellan HIV och gay är inte riktig pk idag utan faktiskt lite revolutionerande.

  • Markus Larsson says:

   Undrar förresten om det inte var AIDS de dog av, och om inte deras HIV lett till AIDS och döden så småningom även om de tagit sin medicin? 😉