#homoriot – en viktig hashtag

I natt skapades hashtaggen #homoriot på Twitter. Och idag skrivs det berättelser, bekännelser, upprörande, vackra, provocerande och upplysande, om att vara homosexuell, bi eller transperson i Sverige idag. Om homofobi, kärlek, mobbning, fördomar och om att komma ut eller att inte våga göra det. Viktig läsning. Jag får gåshud när jag följer flödet. Hinner du inte hålla koll? Kolla topplistan.

Här följer du flödet i realtid:

Här kan du läsa mer om #homoriot, och om Robert som drog igång taggen.
Här kan du lyssna på Alltid Nyheters intervju med Robert Jacobsson om varför han startade #homoriot:
Lyssna: ”Jag är trött på att jag står lakoniskt och tar skit”
Om du föredrar att läsa så har SvD gjort en intervju med Robert som du kan läsa här.
Under eftermiddagen spreds homoriot utanför svensktalande Twitter genom taggen #queerriot – startad av Micke Kazarnovicz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. […] här är så in i helvete viktigt. Läs mer här. Rate this: Share this:FacebookTwitterFlattrMerE-postSkriv utLike this:GillaBli först att gilla […]

 2. #homoroit says:

  […] länk [http://ajour.se/homoriot-en-viktig-hashtag/] leder dig till Sofias blogginlägg där du (även som icke-twittrare) kan följa det ständigt […]

 3. Fredrik says:

  Hej! En enkel fråga jag hoppas någon av er svarar på: Har ni lite halvt lagt ner? Ni skriver mer och mer sällan och min gissning är förstås att ni funderar på att lägga ned projektet. Det vore trevligt att få transparent respons. Jag tycker Ajour är trevligt men det är tråkigt att alltid mötas av ett i princip obefintligt nyhetsflöde. Blev det inte så stort och roligt som ni trodde?
  Tack.

  • Fredrik Kullberg says:

   Det minskade flödet på Ajour kan bero på att det trots allt är ganska knepigt och tröttande att jobba helt gratis, dag efter dag, och försöka fylla ett oändligt spaltutrymme med intressanta texter och iakttagelser.
   Är det kanske trots allt så att även journalistik förutsätter någon form av finansiering?

  • Sofia says:

   Det är glesare dels för att vi blivit färre. Det är Jack Werner som för tillfället jobbar på SR och då inte får göra andra uppdrag, som skriva här. Vi tycker inte att det är mindre roligt. Och till veckan kommer det in fler skribenter hit, så frekvensen kommer att öka igen.

 4. Journalist också jag, på liten lokaltidning i södra Finland. Känner igen mig i dina tankar ”Jag drivs av att utmana normer och krossa tabun, och att försöka förstå. Mig själv, människorna och omvärlden”… som om jag skrivit det själv.
  Och den här Twitter-tagen ÄR viktig.
  Som du vet har vi presidentval i Finland i dag och även om Haavisto inte skulle bli vald har STORA saker hänt tack vare honom, värderingar har diskuterats osv osv.
  Skulle ha massor att säga men kan inte fylla din blogg med det 🙂

 5. #homoriot says:

  […] länk [http://ajour.se/homoriot-en-viktig-hashtag/] leder dig till Sofias blogginlägg där du (även som icke-twittrare) kan följa det ständigt […]