I dag kan svenskarnas rättegång i Etiopien starta – så följer du den

De två svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Perssons står åtalade för terroristbrott i Etiopien efter att de olagligt tagit sig in landet. De var där i uppdrag av magasinet Filter för att granska Carl Bildts koppling till Lundin petroleum och i dag kan de ställas inför rätta. Uppdaterat: Det skjuts fram till imorgon, tisdag.

Flera anhöriga är på plats, liksom internationella diplomater som ska bevaka rättegången. Men även flera journalister, som försetts med Twitterkonton för att snabbt kunna rapportera om händelser.

Även om flera medier i dag är på tå för att bevaka händelsen blir det ofta en betydligt närmare bevakning när journalister på plats med 140 tecken får beskriva vad de ser och hör. Som när Göteborgspostens kulturchef @GBystrom nu på morgonen twittrade det här:

@alltidnyheter‘s @YasmineAN har gjort en bra sammanställning av samtliga twittrande journalister på plats. Följ den, eller klicka på varje enskild journalist för att följa just deras tweets:

@StefanBorg (utrikeskorre, tV4)

@mattiaslovkvist (frilans)

@martinedstrom (editor of Independent world report)

@gbystrom Kulturchef GP

@HenrikSilverSVT (SVT)

@IngridDahlback (TT)

Uppdaterat: Här är en kanal där alla tweets med rätt tagg används. missa inte fliken ”Topplista” för att se de mest delade statusarna.