Internets 10 bästa CAPTCHA-serier

Internet är fullt av mer eller mindre onda typer och program, och steg och mått tas dagligen för att hålla dem stångna. Bland alla säkerhetsfunktioner som detta krävt finns det några mer innovativa, till exempel captcha-tekniken. Om inte detta är din första dag på internet – i så fall, välkommen! – har du stött på den, de ihopskrynklade, ofta underliga och slumpmässiga orden som du kan utläsa men din dator inte förstår. Det i sin tur innebär att din dator inte på egen hand, när du sover, kan skicka mängder av oönskat spam eller starta bloggar åt höger och vänster. Betryggande, javisst. En smula krångligt för dig som faktiskt är av kött och blod, jodå. Men har detta struntpratande uppslagsverk potential att ligga till grund för ett mem?
Självklart.

Det kallas CAPTCHArt, och har i en tid där minsta hostning kan få en hel skara die hard-fans blommat upp som ett av nätets odödligaste glädjeämnen. Orden som dyker upp i captcha-kontrollerna kan nämligen ofta tolkas som beskrivningar. Eller slogans. Eller desperata utrop. Precis som allt annat människan lägger sina ögon på vill vi förmänskliga och skapa en relation till de skruvade bokstäverna. Stoppa in dem i situationer som vi själva kan förstå och helst skratta åt. Den helt naturliga följden är ur vissa captcha-formuleringar har såväl korta, absurda serier som hela religioner utvecklats.
Religionen, Inglip-dyrkan, är mycket intressant och jag beskriver den närmare här. Idag ska vi emellertid fokusera på serierna. Det finns en uppsjö bloggar och hemsidor som håller reda på dem, men jag vill inte bestjäla er på värdefull tid genom att kasta ut er i desperationen som det innebär att leta upp guldklimparna själv. Jag har länge samlat på dessa serier, plockat ut mina favoriter och sparat i en av alla dessa mappar som hade varit så svåra att förklara om min pappa ägnade en eftermiddag åt att leta igenom min dator. Nu har jag plockat ut mina tio favoriter av dessa, och voila: här serverar jag er – utan inbördes ordning – de bästa captcha-serierna jag läst.

"newspapers ignizzle"


 

"low titinfo"


 

"Duchamp situation"


 

"Letter weaklier"


 

"communication sonny"


 

"consent wasn't"


 

"even Ansberry."


 

"sixteen nighter"


 

"respect Barvan"


 

"fro factor"


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst