Kjell&Co sparkade anställd efter sex-sms till Cecilia Forss

Den kända skådespelerskan Cecilia Forss gjorde ett ärende hos elektronikbutiken Kjell&Co. När hon ville lägga undan några grejer i butiken var hon tvungen att uppge namn och telefonnummer till en anställd. Några timmar senare fick hon följande sms.

Cecilia Forss la ut det på Instagram och fick snabbt många reaktioner. Reaktionerna nådde även Kjell&Co som snabbt började utreda vad som hänt.
– För oss handlade det först och främst om att säkerställa om det är en privatperson som hört numret läsas upp eller en av våra säljare. Gårdagen gick åt att förstå ”vad är detta?”, vem har sänt vad och till slut förstå att det var en av våra anställda, säger Kjell&Co presstalesman Ulrika Klinkert.
Den anställde avskedades omedelbart.
– Den här personen har jobbat hos oss i en och halv vecka och var under provanställning, han hade inte ens hunnit gå vår introkurs, vilket det här bevisar. Det här tillhör inte vad man gör när man jobbar på Kjell&Co.
Kjell&Co har nu kontaktat Cecilia Forss för att be om ursäkt.
– Jag har pratat med henne själv och hon tycker att ärendet har behandlats korrekt, säger Ulrika Klinkert.
Hur har händelsen och hur det spridits skadat företaget?
– Ja, det är ju aldrig bra att det kommer ut att någon av våra säljare gör något sådant här, säger Ulrika Klinkert på Kjell&Co.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Greger says:

  Men fick han ligga med henne då?

 2. Han kanske hade sett det där humorprogrammet som det står om i Café-intervjun?

 3. Erik says:

  Vad jag är nästan säker på vad som hände, med tanke på att smset skickades efter kl 01 på lördagsnatten.
  Den anställde är ute och festar och skryter för sina kompisar att han minsann fiskat upp Cecilias nummer. Han snackar om det och hans kompisar hejar på honom och till slut knåpar han ihop ett sms och skickar, halvt på skoj men eftersom han är full tänker han att det inte är helt omöjligt att han får napp.
  Idiotiskt såklart, han förtjänar kicken.

 4. Greger says:

  @Erik – så länge det finns en chans är det värt det.

 5. Mats says:

  Med tanke på hennes eget grisiga uppträdande i Mansfällan tycker jag hon förtjänade det.

  • Hmm says:

   Mats utveckla gärna hur hon betedde sig grisigt. Exakt vad i det hon gjorde i mansfällan var grisigt? Att hon ”lovade” något om inte inte sedan levererade eller?
   Om det var så att detta sändes utan ”offrens” medgivande så håller jag med om att det inte är fair, men annars. Snälla förklara.

   • Mats says:

    Det är inte ok att förnedra människor, och det var vad Cecilia Forss ägnade sig åt i Mansfällan. Jag hänvisar till en bloggpost som skrevs när programmet Ballar av stål var aktuellt.
    http://bitterljuvt.wordpress.com/2009/04/17/1187634/

    • emma says:

     Har ganska svårt för förnedringshumor, personligen, tyckte det var ett läsvärt inlägg. Problemet här blir emellertid vem ska ha rätt att förnedra? Om det inte är okej, så är det såklart inte okej om hon förnedras heller (av nån annan), om det är själva principen i sig som diskuteras.

     • Mats says:

      Det som Cecilia Forss gjorde i programmet kan inte på något sätt jämföras med att få ta emot ett SMS. Vi får anta att den före detta anställde på Kjell & Co visste vem hon var och vad hon haft för roll i TV-programmet, och det han skrev var då en ren anspelning på det. Och nej – det handlar inte om att hon då agerade som skådespelerska och nu är privat, för den distinktionen gäller bara när man som rollkaraktär agerar med andra skådespelare, inte när man själv har klivit över gränsen och inkräktar på andra människors privatliv. Den som sig i leken ger får leken tåla, och ett antal skamliga förslag får Cecilia Forss stå ut med innan hon har någon rätt att sätta sig till doms över andras beteende.

     • emma says:

      Nu säger jag inte emot dig per se, det är väl en åsikt så god som någon som du bär på. Vad jag syftar till är att du själv har satt en principiell gräns som man inte bör gå över — att förnedringshumor inte är okej. Antingen så får man leken tåla, eller så ska man helst inte syssla med sånt (oavsett rättfärdiganden). Nu är vi människor inte särskilt konsekventa, det är inte något konstigt med det, jag bara tyckte det var intressant att fundera på: För vem är det okej att kliva över gränser, under vilka omständigheter – och vem bestämmer det? Man kan ju teoretiskt sett uppleva att någon beter sig grisigt, utan att för den sakens skull släppa på principen att man inte ska förnedra människor, ungefär. Vet inte om min förklaring gjorde saken tydligare, men jag hoppas det i alla fall.

     • Linnea says:

      Håller med om att Ballar av stål är riktig prakt-dynga. Kan, även om jag inte nödvändigtvis håller med, förstå känslan av att smset var ”rätt åt henne”, i sin utformning (inte hotfullt) och i sin kontext (det är precis vad hon själv gör i tv mot andra, och som du säger, gränsen mellan skådespelare och privat har hon själv klivit över).
      Men det blogginlägg du hänvisar till, Mats, är vidrigt. Man får väl hoppas att du inte läst det ordentligt, och missat sista stycket (den utförliga beskrivningen av hur författaren önskar att Cecilia ska bli gruppvåldtagen/”straffknullad”)?

    • Hmm says:

     Mats jag är helt med om att inte gilla förnedringshumor. Jag gillar inte ens när någon ramlar och slår sig lite lustigt sådär som på AFH. Jag kollade inte ens på Ballar av stål av den anledningen.
     Vad jag ställde mig lite undrande till var vad som fick dig att tycka att just detta var grisigt samt att jag saknade denna insikt i inlägget om häcklaren som fick kastat våldtäktönskan i ansiktet på sig. Det kan ju mycket väl vara så att du inte läste det inlägget men som sagt, jag undrade lite om det var dubbelmoral från din sida.
     Vi kan nu enas om att vi är eniga i denna fråga i alla fall 🙂

     • Hmm says:

      Tillägg: Förutom att jag inte tyckte att hon förtjänade det då. Två fel gör inte ett rätt.

     • Mats says:

      När jag skrev min enradiga kommentar var ambitionen inte att uttrycka ett komplett rättssystem med alla etiska och moraliska aspekter täckta. Det var bara ett spontant uttryck av tillfredsställelse över att någon slags rättvisa skipats genom att just Cecilia Forss fått känna på en liten dos av sin egen medicin.
      Det innebär naturligtvis inte att jag menar att vem som helst ska skicka SMS med skamliga förslag till kunder vars telefonnummer de kommit över, eller ens att det som säljaren på Kjell & Co gjorde var försvarligt. Och vad beträffar bloggposten jag länkade till så är naturligtvis avslutningen gravt överdriven, jag tror inte ens den som skrev det menade det bokstavligt utan det är ett sätt att visa sin avsky över det som Cecilia Forss ägnade sig åt.
      En smula uppföljande journalistik till den här historien hade kunnat vara intressant, men det har jag inte sett till. Vad tänkte killen på Kjell & Co när han skickade sitt SMS, och hur tog han emot beskedet om att han fått sparken? Anser Cecilia Forss fortfarande att Mansfällan var ett bra TV-inslag som hon är stolt över att ha gjort? Har det som nu hänt möjligen fått henne att reflektera över det?

 6. […] timmar sedan fick hon ett sms av en anställd som frågade om de skulle ha sex, skriver Ajour. Kommentera Postat i Nöjesnyheter. Bokmärk permalink. ← Playful Pooches Get Wet and […]

 7. kalaspuff says:

  Det konstigaste är väl ändå att Cecilia tyckte att bilddumpen behövde piffas upp med ett vintage-filter.