Konsertaffischer för Chris Brown sprids i Stockholm – med bild på misshandlad Rihanna

Reklam för artisten Chris Browns konsert har i dag synts på flera platser i Stockholm. Men inte den reklam Chris Brown önskade. För på affischerna syns en kraftigt misshandlad Rihanna. Samma Rihanna som Chris Brown dömdes för misshandel på för tre år sedan.
Artisten Chris Brown ska spela i Stockholm i november. Saken har mött viss kritik, då Chris Brown tidigare dömts för att ha misshandlat sin partner, den kända artisten Rihanna. Flera har i Sverige utövat påtryckningar för att få arrangörerna att avboka Chris Brown på grund av detta. Även i andra länder har det funnits påtryckningar. När Chris Brown skulle uppträda i Irland hoppade förbandet av.
– Vi är helt emot Chris Browns överfall på Rihanna. Dessutom handlar vår senaste singel ”Blue eyes” om våld i hemmet, det går emot allt vi står för som band och skulle skicka fel budskap till våra fans, sa Sean Walsh från gruppen The Original Rudeboys till RTE.
I Sverige ska gruppen Panetoz spela förband. Även de har ifrågasatts. Men de kommer inte att hoppa av, säger de till TT. De spelar för sina fans, inte för Chris Brown, uppger de.
Men kritikerna fortsätter trycka på. Inför konserten har nu Stockholm tapetseras i falska Chris Brown-affischer, med bilden på den av Chris Brown misshandlade Rihanna.
Den här bilden har cirkulerat på Instagram under dagen:

Men affischen tycks knappast vara ensam. På hötorget har den här påträffats:

Okänd fotograf


Och på plattan tog @youneedthefix den här bilden:

Varken Stureplansgruppen eller Ticnet har kunnat nås för en kommentar. Än så länge finns inga spår av vilka som kan tänkas ligga bakom aktionen. Vet du mer? Hör av dig!