KP-Sonja talar ut i radio – 40 år senare

Igår delade flera – även Ajours Facebooksida – bilden på 10-åriga Sonja som i en enkät i ett gammalt nummer av Kamratposten svarar på frågan om vad hon skulle göra om hon var osynlig.

Saken fick enorm spridning. Och nu, 40 år senare, har Sonja Fjärdbo talat ut om saken. I P4 Norrbotten. Till vardags jobbar hon numera som undersköterska i Norge. Och hennes berättelse är hjärtskärande:

- Jag var ju liten och rund och blev retad för att jag var en liten tjockis och fetknopp. När jag var med i Kamratposten så kom det från hjärtat vad jag menade. Jag ville gräva ner de som retade mig och stjäla massa pengar för att rymma hemifrån – det var mina tankar på den tiden, säger hon till P4.

Lyssna på hela intervjun här:

 Lyssna: Sonja Fjärdbo Dahle – den osynliga tioåringen