KP-Sonja talar ut i radio – 40 år senare

Igår delade flera – även Ajours Facebooksida – bilden på 10-åriga Sonja som i en enkät i ett gammalt nummer av Kamratposten svarar på frågan om vad hon skulle göra om hon var osynlig.

Saken fick enorm spridning. Och nu, 40 år senare, har Sonja Fjärdbo talat ut om saken. I P4 Norrbotten. Till vardags jobbar hon numera som undersköterska i Norge. Och hennes berättelse är hjärtskärande:
– Jag var ju liten och rund och blev retad för att jag var en liten tjockis och fetknopp. När jag var med i Kamratposten så kom det från hjärtat vad jag menade. Jag ville gräva ner de som retade mig och stjäla massa pengar för att rymma hemifrån – det var mina tankar på den tiden, säger hon till P4.
Lyssna på hela intervjun här:
 Lyssna: Sonja Fjärdbo Dahle – den osynliga tioåringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Emilie says:

    Exakt så tänkte jag att det nog var, när jag såg detta på fb och tycker det var fruktansvärt att alla skrev att det var ”onormalt” av en tioåring att säga så, som om hon var störd. Jag såg och läste bara en ledsen tjej. Heja Sonja!

  2. Min första reaktion var ett enda härligt skratt för det var så galet roligt. Inte förrens jag läste kommentarerna började jag fatta att något var lurt, sen lyssnade jag på radioklippet och då var bilden inte det minsta rolig längre.
    Jag blev förbannad och sur över hur vi dagligen ser rakt igenom de osynliga barnen runt om i samhället.

  3. […] Nu har även Ajour skrivit ett inlägg om det osynliga barnet.  4   Sharing is […]