Landskamp? Så här får du kollegorna att prata om annat.

Igår var det tydligen någon form av fotboll igen. Lunchrummet börjar fyllas upp just nu och alla pratar om en match, 47 år utan förlust och engelsmän som slår svenskar blodiga? Vad är det de pratar om egentligen och hur kan du ta tillbaka initiativet i lunchdiskussionerna?
Kortfattat: Sverige spelade en vänskapslandskamp mot England igår i fotboll. Efter 47 år på raken utan en förlust lyckades de förbenade engelsmännen peta in en boll och ta hem segern.
Saker du kan säga för att verka insatt utan att egentligen ha en aning:
– Ironiskt att Barry levererar först nu efter att ha svikit Villa-fansen bara för att jaga CL-titel i City.
Förklaring: Berry lämnade under stort rabalber Aston Villa för att enligt många gå till Manchester City där chanserna att ta hem en titel i Champions League ansågs större.

– Om Elm hade satt lobben hade det varit som Ungern-matchen men tvärtom.
Förklaring: Rasmus Elm försökte sig på en fräck lobb likt Ungern gjorde i den match Sverige förlorade mot dem tidigare i år.
Men det var ju inte bara fotboll som gick av stapeln igår. Kanske du känner dig tryggare med att droppa något kring svenska framgångar för att bryta den där negativa spiralen som lätt uppstår annars när någon börjar muttra om ”Det går bättre utan Zlatan” eller ”Om de bara hade tätat på vänsterkanten”.
– Undrar hur Hardy kommer matcha grabbarna ikväll?
Djurgården tar nya tag ikväll efter att ha fått duktigt med smisk av AIK för ett par dar sen. Hardy Nilsson som tränar behöver leverera för att inte hamna i en mer utsatt situation. Sporten är ishockey.
– Otroligt hur Växjö levererade!
Växjö är nykomlingar i Elitserien i ishockey. Igår vann de mot Frölunda och ligger kvar på slutspelsplats.
– Men vilken jäkla räddning Henke gjorde då!
Henrik Lundqvist gjorde en spektakulär räddning när han som vanligt vaktade målet för sitt New York Rangers. Ja, vi pratar hockey. Igen.
– Imponerande att se Sala hålla sig vid liv i Elitserien.
Lilla Sala har sett sitt damlag i innebandy avancera till Elitserien och där hålla sig över nedflyttningsplats än så länge. En outsider som sticker upp sporrar alltid konversation!
– Tror ni Rydqvist håller i helgen då?
På lördag och söndag är det premiär för världscupen i längskidåkning. I det svenska laget hittar vi Maria Rydqvist som är tillbaka efter barnledighet och överraskande tog en sjätteplats i en av VM-tävlingarna tidigare i år.
– Trodde nån verkligen att Vettel nånsin var hotad?
Den här kan du använda när som helst. Kortfattat är det en Formel 1-förare som tagit hem totala VM-serien och som aldrig var hotad. Kommer garanterat att leda till åsikter om stall-tillhörighet och annat totalt ointressant, men ger dig möjlighet att äta upp och precis innan du får en följdfråga säga ”Men Schumacher har ju utvecklats något sjukt. Nån som vill ha kaffe?”
Finns det någon anna bra standardkommentar man kan slänga ur sig som jag missat? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *